Raskošna mesna pečenja idealan su ručak u vrijeme adventa i blagdana, kada okupljanje za stolom traži svečaniji meni
Mnogi s nestrpljenjem očekuju pečenu svinjetinu, koja se u ovom blagdanskom razdoblju rado jede topla ili hladna. Ovaj put pripremi svinjetinu, preciznije odojak, omiljenu blagdansku namirnicu na poseban i svečan način - zarolaj je!
Prije nego se baciš u pripremanje, donosimo ti par savjeta za dobro i slasno pečenje:
- Dobro zagrijana pećnica je jedan od najbitnijih faktora slasnog mesa. Ako ulje nije dovoljno vruće, meso će se osušiti i neće biti ukusno.
- Za pripremu svinjskog pečenja s rebrima od kilogram i pol dovoljno je sat i pol na 200°C. Isto vrijedi i za pile, a pilećim batacima i prsima trebat će 45 minuta na istoj temperaturi.
- Osim što je važno da meso iznutra bude meko i sočno, treba imati i hrskavu koricu. Kako bi se to uspjelo postići, prije pripreme u pećnici prelij meso vrelim uljem. Tijekom pečenja podlijevaj ga temeljcem ili toplom vodom.