Za kreativan stol: Cheesecake čokoladna jaja

Stockfood
Čokoladna jaja kojima će se radovati oni mlađi, ali i stariji sjajan su dodatak uobičajenim uskršnjim delicijama
Vidi originalni članak

Ovoj je slastici teško odoljeti ponajprije zbog efektnog izgleda koji zove na samo još jedan zalogaj. Fina, prozračna krema od sira i slatkog vrhnja upakirana je u nešto veća čokoladna jaja, a zatim upotpunjena divnom, nježnom kremom od voća po vašem izboru i džema od marelice.

Recepti Punjena čokoladna jaja

Birajte voće narančaste boje kako biste dobili autentičniji izgled. Sjajan odabir bit će upravo mango jer će egzotični okusi koje daje na divan način osvježiti ostatak slastice.

Recepti Punjena čokoladna jaja ukrašena glazurom

Kod pripreme ovog deserta najvažnija će biti spretnost i smirenost. Pažljivo razbijajte jaja, punite ih još pažljivije, a zatim bez previše razmišljanja navalite na svoj novi omiljeni uskršnji desert.
 


Potrebno vam je:

  • 8 čokoladnih jaja
  • 150 g krem sira ili ricotte
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 žličica limunovog soka
  • 100 g slatkog vrhnja
  • 1 mango, naranča ili breskva
  • 1 žlica džema od marelice
  • 1 žlica maslaca

torta Čokoladna jagoda s kokosom

Priprema:

  1. Čokoladna jaja očistite od omota pa pažljivo odstranite gornji dio. Za to vam može poslužiti nož koji ste najprije umočili u toplu vodu. Rubovi mogu biti ravni, no nešto neurednije uređeni bit će nalik na pravim jajima. Kada ste ih oblikovali po vlastitoj želji, prebacite ih u hladnjak.
  2. Za to vrijeme pomiješajte krem sir, šećer u prahu i limunov sok. U drugoj posudi istucite slatko vrhnje pa pomiješajte dvije dobivene kreme. Kremi možete dodati i malo ekstrakta vanilije ili čak mahunu vanilije za bogatije okuse. Dobro izmiksajte pa ubacite kremu u slastičarsku vrećicu kako bi je mogli istisnuti u jaja. Ne želite li koristiti slastičarsku vrećicu, poslužit će i manja žličica s kojom ipak trebate biti nešto oprezniji kako ne biste razbili čokoladna jaja. Sve zajedno spremite u hladnjak na oko pola sata.
  3. Od manga, naranče ili breskve pripremite umak. Voće nasjeckajte na manje komadiće pa ga ubacite u posudicu i stavite na laganu vatru. Dodajte maslac i džem od marelice. Kuhajte dok se maslac  ne otopi. Maknite s vatre i dobro ohladite. 
  4. Pomoću manje žličice na vrh kreme u jaju dodajte kremu od voća, postupak ponavljajte ovisno o količini voćne kreme koju želite u svom desertu.
  5. Sve zajedno vratite u hladnjak, pustite da se stisne, a desetak minuta prije posluživanja izvadite iz hladnjaka kako bi jaja poprimila sobnu temperaturu.

U slast!

Posjeti Gastro.hr