Kolumne 31. ožujka 2017.

Cupcakes: Uskrsni zečići za blagdanski stol

foto: Jannette Razum
gastro postao gastro.24sata.hr
Proljeće je stiglo, ptice cvrkuću, cvijeće cvate, a polako nam i Uskrs kuca na vrata! Vrijeme je da se polako pripremimo...

Kako bi vaš ovogodišnji blagdanski stol bio što veseliji donosimo vam jednu zanimljivu ideju za uskršnju dekoraciju kolačića! Ovi preslatki muffini sa zečjim ušima pripremaju se vrlo jednostavno, a sigurno će ugodno iznenaditi vaše ukućane ili goste!

 | Author: Jannette Razum foto: Jannette Razum

Osim sastojaka za muffine i kremu, za izradu zečića trebat će vam još:

marshmallow pjenasti bomboni (24 kom)
• šećer u boji
• čačkalice

Marshmallow bombone prerežite škarama kako je prikazano na slici, a zatim ljepljivi (dio koji je bio unutar bombona) uvaljajte u obojeni šećer. Šećer možete obojati tako da ga zajedno s malo prehrambene boje za kolače stavite u zdjelicu s poklopcem i dobro protresete! U svako uho zabodite po jednu čačkalicu, a zatim uši pažljivo zabodite u kolačiće.

Naravno možete ići i korak dalje pa zečićima uz pomoć šarenih bombona dodajte oči i nos, a od otopljene čokolade napravite brkove… Prepustite se mašti i uživajte u ukrašavanju kolačića! Recept za cupcakes kolačiće pronađite u nastavku!

 | Author: Jannette Razum foto: Jannette Razum

Muffini sa šaum kremom

SASTOJCI

Muffini
• 2 jaja
• 145 g šećera
• 2 vanilin šećera
• 140 ml mlijeka
• 140 ml ulja
• 1 veća, zrela banana
• 225 g glatkog brašna
• 1/2 praška za pecivo
• 2 žlice kokosa

Šaum krema
• 4 bjelanjka
• 200 g šećera u prahu

PRIPREMA

  1. Jaja kratko izmiksajte sa šećerom pa dodajte mlijeko, ulje i bananu. Sve dobro izmiksajte pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Smjesu ponovno kratko izmiksajte, dodajte kokos i kuhačom promiješajte da se sve sjedini.
  2. Košarice za muffine punite pripremljenom smjesom do ¾ i pecite ih 10-12 minuta na temperautri od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno i pazite da se ne prepreče kako muffini nebi bili suhi.
  3. Bjelanjke izmiksajte u snijeg. Postupno dodajte šećer u prahu i miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg. Snijeg premjestite u staklenu ili metalnu posudu pa nastavite miksati na pari. Miksajte nekoliko minuta dok ne dobijete čvrsti šaum.
  4. Šaum žlicom stavljajte na ohlađene muffine, a zatim ih lagano umačite u kokos.

Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.