Recepti 2393 prikaza 03. prosinca 2016.

Zasladite dan: Napravite domaće sljezove kolačiće

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Pjenasti bomboni koje vole sva djeca!

Pjenasti bomboni koje vole sva djeca! Neodoljivo mekane kuglice ili s’mores, kremasti zalogaj uronjen u čokoladu i pritisnut između dva keksa, samo neki su od deserata čiji je glavni sastojak popularni sljezov kolačić.

Umjesto kupovnih vrlo je lako pripremiti i domaće sljezove kolačiće.

Sastojci:

  • 1 bjelanjak
  • 20 dag šećera u prahu
  • 1,5 dcl vode
  • 20 dag kristal šećera
  • 2 dkg želatine u prahu
  • 25 dkg kokosa
  • 1 dcl vode

Priprema:

  1. Istucite bjelanjak u čvrsti snijeg. Dodajte šećer u prahu i miješajte dok ne postane gusto.
  2. Prokuhajte 1,5 dcl vode s kristal šećerom i lagano miješajući dodajte bjelanjku sa šećerom. Miksajte 10-tak minuta.
  3. Prokuhajte želatinu u 1 dcl vode, vruću vodu dodajte smjesi i miksajte još 15 minuta.
  4. Dodajte kokos i promiješajte.
  5. Izlijte smjesu u lim za pečenje i stavite na 2 sata u zamrzivač.
  6. Nakon što se smjesa ohladila, izrežite na željeni oblik.

Savjet: Uz samo nekoliko kapi arome željenog okusa možete dobiti marshmallowse u drugačijim bojama I okusima.

Jedite ih hladne ili ih nabodite na štapić i zagrijte iznad roštilja kako bi se otopili i postali mekani. Osim običnih bijelih marshmallowsa, možete napraviti i čokoladne, a dovoljno je u želatinu otopljenu u vodi dodati nekoliko žlica kakaa u prahu.Da biste ih obojili, koristite ekstrakt jagode ili jestive boje.

Kako se marshmallowsi ne bi lijepili jedan za drugi u posudi u kojoj ste ih poslužili, prije posluživanja uvaljajte ih u šećer u prahu ili, ako ste radili čokoladne sljezove kolačiće, u kakao u prahu.

Sa samo tri sastojka pripremite najslasniju kremastu pitu. Na dno kalupa za torte utisnite izmljevene kekse, izmrvljenu čokoladu i domaće marshmallowse pa kratko zapecite da se sve otopi. Zatim dodajte kuglice sladoleda i ohladite. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.