gastro postao
Neodoljiva kombinacija za ljubitelje kolačića
Vrijeme pripreme: do 45 min
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 3 žlica maslac, slani
- 1 šalica keksi, mljeveni
- 120 g čokolada
- 40 kom sljezovi kolačići
- 10 kom čajni keksi
Priprema
- Namastite lim za pečenje.
- Maslac pomiješajte sa sljezovim kolačićima i ugrijte. Kuhajte dok se ne otope. Lagano promiješajte. Dodajte rižine pahuljice i kekse pa sve dobro promiješajte.
- Nakon toga dodajte izmrvljenu čokoladu te smjesu utisnite u lim za pečenje.
- Napravite gornji sloj. otopite čokoladu pa je prelijte preko smjese u limu za pečenje. Dok je čokolada još topla, prekrijte je čajnim keksima. Sve stavite u hladnjak na desetak minuta. Izrežite kolač na kockice.
- Prerežite sljezove kolačiće na pola i stavite po dva na svaku kockicu. Lagano zapecite kolačiće tek toliko da se kolačići zacrne. Dovoljno je tek 30 sekundi u zagrijanoj pećnici. Ohladite i poslužite.
Izvor Skuhatćute