Recepti 03. listopada 2014.

Kolačići s rižinim pahuljicama i sljezovim kolačićima

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiva kombinacija za ljubitelje kolačića

Vrijeme pripreme: do 45 min

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 3 žlica maslac, slani
  • 1 šalica keksi, mljeveni
  • 120 g čokolada
  • 40 kom sljezovi kolačići
  • 10 kom čajni keksi

Priprema

  1. Namastite lim za pečenje.
  2. Maslac pomiješajte sa sljezovim kolačićima i ugrijte. Kuhajte dok se ne otope. Lagano promiješajte. Dodajte rižine pahuljice i kekse pa sve dobro promiješajte.
  3. Nakon toga dodajte izmrvljenu čokoladu te smjesu utisnite u lim za pečenje.
  4. Napravite gornji sloj. otopite čokoladu pa je prelijte preko smjese u limu za pečenje. Dok je čokolada još topla, prekrijte je čajnim keksima. Sve stavite u hladnjak na desetak minuta. Izrežite kolač na kockice.
  5. Prerežite sljezove kolačiće na pola i stavite po dva na svaku kockicu. Lagano zapecite kolačiće tek toliko da se kolačići zacrne. Dovoljno je tek 30 sekundi u zagrijanoj pećnici. Ohladite i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.