Za pripremu ovih slastica nećeš trebati pećnicu

SHUTTERSTOCK Cheesecake za koji ne trebaš pećnicu
Razveseli najmilije ukusnim slasticama za koje ti neće trebati pećnica...
Vidi originalni članak

Dolaskom proljeća i toplijeg vremena počinje i sezona slastica za koje ne treba paliti pećnicu. Naš izbor su jednostavne, ukusne i osvježavajuće slastice za čiju će ti pripremu trebati jednostavne namirnice, malo truda i puno ljubavi!

Imaj na umu da će neke od slastica trebati odstajati u hladnjaku barem sat do dva. 

  • Tiramisu s jagodama

Pripremi najukusniji "lažni" tiramisu s jagodama! Piškoti su umaču u sirup od jagoda, umjesto u kavu, a kremi do jaja nema ni traga. Unatoč izmjenama, riječ je o savršenom slojevitom desertu koji ti neće oduzeti puno vremena. Svakako isprobaj čim se domogneš svoje kutijice jagoda!

 

u sezoni Tiramisu s jagodama - nova verzija prefinog klasika

 

  • Najbrža pita s keksima i čokoladom

Samo par minuta mljevenja i miksanja dijeli te od odličnog deserta. Riječ je o no bake piti od fino samljevenih sendvič-keksa, kreme od čokolade i sira te tučenog vrhnja. Naravno, uvijek je  možeš pripremiti u četvrtastom kalupu i narezati na kocke - ako ti je tako praktičnije. Uživaj u brzom i finom desertu. 

 

gotovo za tren Najbrža pita s čokoladom, keksima i tučenim vrhnjem

 

  • Jednostavni cheesecake s limunom

Ovaj recept ima nekoliko prednosti; ne uključuje paljenje pećnice, a popis sastojaka je zaista kratak. Sve što trebaš pronaći ćeš lako u obližnjoj trgovini - ili već imaš u hladnjaku i smočnici. Ovaj mali cheesecake dovoljan je za šest do osam serviranja. Uživaj!

 

brzo rješenje Najjednostavniji cheesecake s limunom - bez pečenja

 

  • Čoko slastica od 5 sastojaka

Vjerojatno nema jednostavnijeg čokoladnog deserta od fudgea, kombinacije kvalitetne čokolade i kondenziranog mlijeka. Ako još nisi pripremala fudge, bila bi šteta propustiti ovaj osnovni recept. Možeš ga lako izmijeniti prema ukusu i dodati različite vrste oraščića, suhog voća ili preljev od karamela. 

 

fudge Najjednostavnija čoko slastica od samo pet sastojaka

 

  • Mirisni desert s jabukom

Red piškota, red kreme, red pirjanih jabuka i najslađi desert u čaši već je spreman! Priprema ove slastice oduzet će ti svega desetak minuta, a hrskavi, kremasti i osvježavajući slojevi u ustima će stvoriti savršenu kombinaciju okusa i tekstura. 

 

sezonski trifle Nekoliko te minuta dijeli od mirisne slastice s jabukama

 

  • Kikiriki kocke od samo 5 sastojaka

Staklenka kikiriki maslaca na polici namijenjena je upravo za pripremu ovakvih jednostavnih i praktičnih slastica. Trebat će ti desetak minuta vremena i jedna četvrtasta, dublja posuda. Priprema je zaista kratka i nezahtjevna, ali imaj na umu da kolač treba odstajati u hladnjaku barem sat do dva.  

 

bez pečenja! Kikiriki kocke od samo pet sastojaka

 

  • Panna cotta s jagodama

Osim sastojaka iz svakog hladnjaka ili smočnice, poput mlijeka, šećera i slatkog vrhnja, za pripremu sezonskog izdanja panna cotte trebat će ti mirisne, domaće jagode i jedan štapić vanilije. Priprema će ti oduzeti 15-ak minuta, ali imaj na umu da se panna cotta treba dobro ohladiti i stisnuti. 

 

čisti užitak Najjednostavnija verzija panna cotte s jagodama

 

 

Posjeti Gastro.hr