gastro postao
Vjerojatno nema jednostavnijeg čokoladnog deserta od fudgea, kombinacije kvalitetne čokolade i kondenziranog mlijeka...
Ako još nisi pripremala fudge, bila bi šteta propustiti ovaj osnovni recept. Možeš ga lako izmijeniti prema ukusu i dodati različite vrste oraščića, suhog voća ili preljev od karamela.
Dobra vijest je da fudge u hladnjaku, u zatvorenoj posudi, može stajat čak tjedan dana. Uz to, može poslužiti i kao poklon za Majčin dan. U slast!
Sastojci:
- 200 g nasjeckane tamne čokolade
- Konzerva kondenziranog mlijeka (400 g)
- 50 g maslaca
- 1 žličica ekstrakta badema/vanilije
- Cvijet soli
Priprema:
- Četvrtastu posudu (20 x 20 cm) obloži papirom za pečenje.
- Pomiješaj kondenzirano mlijeko, maslac i nasjeckanu čokoladu pa ih kuhaj na pari, uz miješanje. Smjesa bi trebala biti glatka i sjajna.
- Makni s vatre pa dodaj ekstrakt badema ili vanilije. Po želji umiješaj i 50 g nasjeckanih badema.
- Prelij smjesu u pripremljenu posudu i zagladi je. Pospi cvijetom soli.
- Stavi u hladnjak na barem dva sata prije no što kreneš rezati kocke.
U slast!