Za ručak pripremamo brokulu s vrhnjem i sirom

Shutterstock
Jelo koje će se dopasti i onima koji baš i nisu ljubitelji brokule
Vidi originalni članak

Vrijeme je da na svoje jelovnike vratiš ovu slasnu i zdravu namirnicu. Osim u juhama ili mješavinama s ostalim povrćem, brokula je izvrsna i sama - kao prilog ili glavno jelo.

U ovom slučaju mislim da ćeš se složiti s nama kako je upravo ona kraljica stola, pogotovo s dodatkom vrhnja i jedne ili više vrsta sira. Po želji u ovo jelo dodati možeš i malo slanine ili sušene rajčice, a ostatke slobodno podgrij za laganu večeru!

 

želimo vam dobar tek! Brzinski ručak: Pileća prsa s vrhnjem i špinatom

 

Sastojci:

  • 700 g brokule
  • 1 jaje
  • 250 g kiselog vrhnja
  • sol, papar
  • 120 g krušnih mrvica
  • 120 g naribanog sira po izboru (parmezan ili gouda)

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Brokulu operi, a zatim odvoji cvjetiće od stabljike. 
  3. Kuhaj ju u slanoj vodi, pazeći da se ne raskuha, nekoliko minuta ili na pari.
  4. Jednom gotovu, brokulu prelij hladnom vodom kako bi zaustavila daljnje kuhanje. Ocijedi ju i stavi na stranu.
  5. U srednje velikoj zdjeli umuti jaje i vrhnje, sol i papar i dodaj polovicu naribanog sira. Sve dobro promiješaj.
  6. Lim ili kalup za pečenje obloži papirom za pečenje i namasti uljem po izboru. Brokulu dodaj u kalup i zatim ju prelij smjesom od jaja, vrhnja i sira.
  7. Ostatak sira posipaj ravnomjerno po površini.
  8. Brokulu zapeci, između 20 i 30 minuta, odnosno dok ona lagano ne porumeni i dok se sav sir ne rastopi. Po želji prekrij ju folijom.
  9. Posluži toplu kao prilog ili glavno jelo.

U slast!

 

dobar tek! Brzo i jednostavno: Piletina sa sezamom i brokulom Brza priprema Za ručak pripremi krumpire punjene parmezanom i vrhnjem

Posjeti Gastro.hr