Recepti Povrće 20. svibnja 2025.

Nevjerojatno ukusna brokula iz friteze na vrući zrak

Povrće
5 MIN
5 MIN
2
JEDNOSTAVNO
brokula iz friteze na vrući zrak
Brokula iz friteze na vrući zrak
foto: Love and Lemons/Pinterest
Donosimo recept za preukusnu i neodoljivo hrskavu brokulu iz pećnice na vrući zrak, zahvaljujući kojem je ovo zdravo zeleno povrće dobilo brojne nove obožavatelje!

Koliko je brokula zdrava, to ti nećemo ponavljati. A koliko može biti ukusna - e, o tome bismo rado! Jer na žalost, mnogi izbjegavaju brokulu samo zato što su ih mame kao djecu tjerale da je jedu, a bila je prekuhana, bez svoje žive zelene boje, gnjecava, bezukusna...

brokula Možda vas zanima... Kako odabrati savršenu brokulu? Špajza

Ali što ako bismo ti obećali da znamo način pripreme brokule koji će te sigurno oduševiti? I okusom i teksturom i bojom... Ovako pripremljena brokula hrskava je i puna okusa i definitivno nije gnjecava, a tajna je u njezinoj pripremi u jednom kuhinjskom aparatu koji je u posljednje vrijeme veliki hit. Sve zasluge za ovu prefinu brokulu zaslužuje sve omiljeniji air fryer, odnosno - friteza na vrući zrak.

Donosimo ti odličan recept za brokulu iz friteze na vrući zrak koja se lako priprema!

brokula iz friteze na vrući zrak | Author: damndelicious/Pinterest Brokula iz friteze na vrući zrak foto: damndelicious/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Brokula iz friteze na vrući zrak
5 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Brokula 2 šalica
  • Maslinovo ulje 1 žlica
  • Parmezan 0,25 šalica
  • Češnjak u prahu 0,50 žličica
  • Sol
  • Papar
  • Ulje od avokada
Postupak
  1. Fritez na vrući zrak ugrij na 200 stupnjeva.


  2. U velikoj zdjeli izmiješaj cvjetove brokule s maslinovim uljem, pazi da su svi komadi jednako prekriveni uljem. Umjesto maslinovog možeš koristiti i ulje od avokada.


  3. Po namašćenoj brokuli pospi svježe naribani parmezan i češnjak u prahu. Posoli i popapri prema ukusus. Izmiješaj.


  4. Košaricu friteze na vrući zrak namasti avokadovim uljem (možeš ga zamijeniti maslinovim ili suncokretovim uljem). Posloži komade brokule u jednom sloju, pazi da ne pretršap košaricu air fryera. Vjerojatno ćeš brokulu trebati pripremati u nekoliko serija, no isplati se.


  5. brokulu peci u air fryeru oko 5 minuta, brokula mora omekšati iznutra i postati lagano hrskava izvana.


Brokulu nareži na komade podjednake veličine kako bi se svi jednako ispekli, a niti jedan ne bi zagorio. Ovako pripremljenu brokulu najbolje je pojesti odmah, no možeš je čuvati u hladnjaku do 3 dana, no više neće biti tako divno hrskava kao odmah nakon pečenja.
Imamo još jedan slastan trik za još ukusniju brokulu iz pećnice na vrući zrak: prije nego što staviš začinjenu brokulu u pećnicu na vrući zrak, dodaj joj i par kapi svježe cijeđenog limunova soka. To će totalno promijeniti okus na bolje!

Isprobaj i ove fora načine pripreme brokule:

cezar salata od brokule i tjestenine Možda vas zanima... Cezar salata s brokulom i tjesteninom Recepti grilana brokula Možda vas zanima... Grilana brokula je super sočna i ukusna ideja Špajza martha stewart, penne s brokulom Možda vas zanima... Brzinske penne s brokulom i sirom, recept Marthe Stewart Recepti Ne bacaj stabljike brokule – pretvori ih u hrskave grickalice Možda vas zanima... Ne bacaj stabljike brokule – pretvori ih u hrskavi snack Recepti broccoli bread Možda vas zanima... Kruh od brokule brzo je gotov, a jako, jako ukusan! Recepti broccoli smash, zgnječena brokula Možda vas zanima... Hrskava i jako, jako fina – zgnječena brokula Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.