Za ručak pripremi quiche sa špinatom, rajčicama i fetom

SHUTTERSTOCK Quiche s rajčicama, špinatom i fetom
Francuski specijalitet dobio je sezonsko, mediteransko ruho
Vidi originalni članak

Za današnji ručak pripremi aromatičan quiche s nadjevom od povrća i feta sira i uživaj u okusima ljeta. Recept je jednostavan, a dobra je stvar što se možeš poigrati sa sastojcima i okusima. Umjesto rajčica možeš dodati nekoliko gljiva ili šparoga, a dobro će poslužiti i komadići slanine ili ostaci sireva koje pronađeš u hladnjaku. 

Ako imaš vremena (i volje) prhko tijesto za quiche možeš napraviti sama, a recept koji ti preporučujemo je onaj slavne kuharice Mary Berry.

 

uspijeva svaki put Mary Berry ima najbolji recept za prhko tijesto


Ako si u strci s vremenom, paket kupovnog tijesta bit će dobra alternativa. Uživaj!

Sastojci: 

Mjere su izražene za šalicu od 2,5 dl. 

  • 1 pakiranje smrznutog lisnatog ili prhkog tijesta
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 šalice svježeg špinata, očišćenog i opranog
  • 4 velika jaja
  • 2⁄3 šalice creme fraiche (možeš koristiti i vrhnje ili mlijeko)
  • 1⁄3 šalica izmrvljenog feta sira
  • 6 cherry rajčica, prepolovljene
  • 2 protisnuta češnja češnjaka
  • 2 žlice svježeg vlasca, nasjeckanog
  • svježe mljeveni crni papar

 

Trikovi i savjeti Tajna savšenog quicha krije se u ova tri trika

 

Priprema: 

  1. Dva sata prije nego poželiš napraviti quiche, izvadi tijesto iz zamrzivača da se odmrzne.
  2. Tijesto razvaljaj i položi u kalup za pečenje veličine 25 cm. Kora bi trebala prekriti i rubove kalupa. 
  3. Izmrvi feta sir na dno kore.
  4. U lonac stavi maslinovo ulje, a kada se zagrije, ubaci špinat te ga dinstaj dok ne uvene. 
  5. Špinat potom rasporedi po feta siru.
  6. U zdjelici umuti jaja, češnjak i creme fraiche, a zatim umak prelij preko feta sira i špinata.
  7. Na vrh quichea stavi prepolovljene cherry rajčice, prerezanom stranom prema gore.
  8. Po vrhu pospi vlasac i mljeveni papar. 
  9. Peci 45 minuta na 180 stupnjeva.

Dobar tek! 

Isprobaj i ove recepte...

 

za prste polizati Ručak za čistu desetku: Quiche sa špinatom i slaninom

slani klasik Isprobaj ovaj klasik - quiche iz kuhinje Julije Child

Sretan Uskrs! Quiche sa šunkom i šparogama

Posjeti Gastro.hr