Špajza 08. studenoga 2019.

Tajna savšenog quicha krije se u ova tri trika

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Quiche ili pita - savršeno kremasti nadjev i savršeno hrskavo tijesto. Ali kako to postići?

Za tebe smo pripremili kratki popis savjeta koje trebaš pratiti kada se upustiš u pripremu fine domaće pite. 

Dobro tijesto i ukusan nadjev, dvije su najvažnije stvari kod pripreme quichea. Ako su one uspješne, tvoj quiche može ispasti stvarno neodoljiv, a da bi ti to pošlo za rukom, donosimo ti tri najvažnija savjeta.

Tijesto za quiche uvijek najprije ispeci samo prije nego što u njega uliješ nadjev. Tako nadjev neće potonuti u tijesto, neće postati gnjecavo već će ostati hrskavo izvana, a prhko iznutra.

Previše jaja u nadjevu također može dovesti do lošije teksture, pa i cjelokupnog okusa quichea. Važno je pogoditi savršen omjer mlijeka i jaja. Kada u nadjev staviš previše jaja, on postane gumenast. Premalo jaja dovodi do previše tekućeg nadjeva koji se neće stisnuti i iscurit će iz kore.

Quiche | Author: Getty Images foto: Getty Images

Povrće koje ubacuješ u nadjev ne smije biti previše mokro. Osuši ga prije uporabe kako ne bi ispustilo vodu i učinilo cijeli nadjev previše tekućim, a zatim i pitu neuspjelom. Tako primjerice, ako radiš s gljivama, pirjaj ih najprije na tavi kako bi ispustile sve sokove, a tikvice i patlidžan ocijedi.

Dobro je još obratiti pažnju na duljinu pečenja quichea, a važno je i da ga pečeš gotovo pri dnu pećnice kako bi tijesto dobilo lijepu zlatnu boju i postalo hrskavo.

Inspiraciju za savršeni quiche potraži među našim receptima.

 

quiche lorraine Možda vas zanima... Quiche Lorraine - sve tajne najpoznatije slane pite Špajza

 

Jednostavan quiche s lukom Možda vas zanima... Za ručak: Jednostavan quiche s lukom Recepti

 

Možda vas zanima... Za lagani ručak: Quiche s blitvom i sirom Recepti

 

Quiche od poriluka i sira Možda vas zanima... Sjajan brzi obrok - quiche od poriluka i sira Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.