Za tebe smo pripremili kratki popis savjeta koje trebaš pratiti kada se upustiš u pripremu fine domaće pite.
Dobro tijesto i ukusan nadjev, dvije su najvažnije stvari kod pripreme quichea. Ako su one uspješne, tvoj quiche može ispasti stvarno neodoljiv, a da bi ti to pošlo za rukom, donosimo ti tri najvažnija savjeta.
Tijesto za quiche uvijek najprije ispeci samo prije nego što u njega uliješ nadjev. Tako nadjev neće potonuti u tijesto, neće postati gnjecavo već će ostati hrskavo izvana, a prhko iznutra.
Previše jaja u nadjevu također može dovesti do lošije teksture, pa i cjelokupnog okusa quichea. Važno je pogoditi savršen omjer mlijeka i jaja. Kada u nadjev staviš previše jaja, on postane gumenast. Premalo jaja dovodi do previše tekućeg nadjeva koji se neće stisnuti i iscurit će iz kore.
Povrće koje ubacuješ u nadjev ne smije biti previše mokro. Osuši ga prije uporabe kako ne bi ispustilo vodu i učinilo cijeli nadjev previše tekućim, a zatim i pitu neuspjelom. Tako primjerice, ako radiš s gljivama, pirjaj ih najprije na tavi kako bi ispustile sve sokove, a tikvice i patlidžan ocijedi.
Dobro je još obratiti pažnju na duljinu pečenja quichea, a važno je i da ga pečeš gotovo pri dnu pećnice kako bi tijesto dobilo lijepu zlatnu boju i postalo hrskavo.
Inspiraciju za savršeni quiche potraži među našim receptima.