Za današnji ručak pripremi aromatičan quiche s nadjevom od povrća i feta sira i uživaj u okusima ljeta. Recept je jednostavan, a dobra je stvar što se možeš poigrati sa sastojcima i okusima. Umjesto rajčica možeš dodati nekoliko gljiva ili šparoga, a dobro će poslužiti i komadići slanine ili ostaci sireva koje pronađeš u hladnjaku.
Ako imaš vremena (i volje) prhko tijesto za quiche možeš napraviti sama, a recept koji ti preporučujemo je onaj slavne kuharice Mary Berry.
Ako si u strci s vremenom, paket kupovnog tijesta bit će dobra alternativa. Uživaj!
Sastojci:
Mjere su izražene za šalicu od 2,5 dl.
- 1 pakiranje smrznutog lisnatog ili prhkog tijesta
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 šalice svježeg špinata, očišćenog i opranog
- 4 velika jaja
- 2⁄3 šalice creme fraiche (možeš koristiti i vrhnje ili mlijeko)
- 1⁄3 šalica izmrvljenog feta sira
- 6 cherry rajčica, prepolovljene
- 2 protisnuta češnja češnjaka
- 2 žlice svježeg vlasca, nasjeckanog
- svježe mljeveni crni papar
Priprema:
- Dva sata prije nego poželiš napraviti quiche, izvadi tijesto iz zamrzivača da se odmrzne.
- Tijesto razvaljaj i položi u kalup za pečenje veličine 25 cm. Kora bi trebala prekriti i rubove kalupa.
- Izmrvi feta sir na dno kore.
- U lonac stavi maslinovo ulje, a kada se zagrije, ubaci špinat te ga dinstaj dok ne uvene.
- Špinat potom rasporedi po feta siru.
- U zdjelici umuti jaja, češnjak i creme fraiche, a zatim umak prelij preko feta sira i špinata.
- Na vrh quichea stavi prepolovljene cherry rajčice, prerezanom stranom prema gore.
- Po vrhu pospi vlasac i mljeveni papar.
- Peci 45 minuta na 180 stupnjeva.
Dobar tek!
Isprobaj i ove recepte...