Ovo grije: Zapečeni grah s kobasicama

Stockfood
Grah kad se zapeče dobiva jednu vrlo ukusnu notu, koja bi vas mogla oboriti s nogu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1335

 

Jednostavno i fino Varivo od leće i graha za blagdanski oporavak

Ako niste od ribe... Hrana za dušu: Varivo od graha i špinata

 

Potrebno vam je

  • 6 kobasica 
  • 175 g luka
  • 200 g slanine
  • 2 žlica maslinova ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 600 g graha
  • 200 g rajčice
  • 2 lovorova lista
  • 2 žlice peršina
  • sol
  • papar
  • čili papričica

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 200°C. Prepržite luk i slaninu na ulju dok ne dobiju boju.
  2. Dodajte nasjeckan češnjak pa pržite još minutu.
  3. Nakon toga umiješajte grah, narezane rajčice i zelenu papričicu, dodajte lovorov list, peršin i oko 100 ml vode. Začinite solju i paprom.
  4. Stavite sve u vatrostalnu posudu. Preko poredajte narezane kobasice.
  5. Pospite peršinom i pecite 40 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr