Zapečeni specijalitet sa sirom

Pripremite nedjeljni specijalitet sa zapečenim sirom, keljom, pancetom i cherry rajčicama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 399

Potrebno vam je

  • 250 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 500 g kelj lisnati
  • 100 g gouda punomasni
  • 100 g panceta
  • 2 kom jaje kokošje
  • 200 ml vrhnje kiselo (10% masti )
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • cherry rajčice

Priprema

  1. Kelj očistite i operite pa ga narežite na trake. Prokuhajte ga u posoljenoj vodi 10-ak min te procijedite.
  2. Pola kelja stavite u nauljenu vatrostalnu posudu te na njega složite pola svježeg sira, pola nasjeckane pancete i pola naribane gaude.
  3. Zatim stavite ostatak kelja, svježeg sira, pancete i gaude. Jaja umutite, dodajte im sol i vrhnje te smjesom prelijte kelj.
  4. Na vrh stavite minirajčice. pustite da odstoji 10- ak min pa pecite na 250°c 30-ak min.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr