gastro postao
Pripremite nedjeljni specijalitet sa zapečenim sirom, keljom, pancetom i cherry rajčicama
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 399
Potrebno vam je
- 250 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 500 g kelj lisnati
- 100 g gouda punomasni
- 100 g panceta
- 2 kom jaje kokošje
- 200 ml vrhnje kiselo (10% masti )
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- cherry rajčice
Priprema
- Kelj očistite i operite pa ga narežite na trake. Prokuhajte ga u posoljenoj vodi 10-ak min te procijedite.
- Pola kelja stavite u nauljenu vatrostalnu posudu te na njega složite pola svježeg sira, pola nasjeckane pancete i pola naribane gaude.
- Zatim stavite ostatak kelja, svježeg sira, pancete i gaude. Jaja umutite, dodajte im sol i vrhnje te smjesom prelijte kelj.
- Na vrh stavite minirajčice. pustite da odstoji 10- ak min pa pecite na 250°c 30-ak min.
Izvor Skuhatćute