Započni dan hrskavim sendvičem sa sirom

SHUTTERSTOCK
Što kažeš na jedan prženi sendvič s rastezljivom mozzarellom?
Vidi originalni članak

Mozzarella in carrozza naziv je za odličan sendvič od bijelog kruha bez korice, mozzarelle te brašna, mlijeka i jaja. Prži se u ulju i jede topao, dok se sir još razvlači, a površina je hrskava.

Ovaj sendvič potječe s juga Italije, definitivno spada u kategoriju comfort fooda i odlična je motivacija za rano ustajanje. Svakako isprobaj!

 

Klasični ili s dodacima? Dan započni popularnim BLT sendvičem!

 

Sastojci:

  • 6 kriški bijelog kruha bez korice
  • 120 g mozzarelle
  • 120 ml mlijeka
  • 3 žlice brašna
  • 1 veliko jaje
  • sol, papar
  • maslinovo ulje za prženje

Priprema:

  1. Mozzarellu nareži na manje komade pa napravi tri sendviča.
  2. U jednu posudu ulij mlijeko, u drugu stavi brašno, a u treću jaje pomiješano s paprom i soli.
  3. Najprije umoči sendviče u mlijeko pa u brašno, a na kraju u jaja. Ocijedi višak.
  4. Zagrij ulje u dubokoj tavici pa prži sendviče sve dok ne poprime zlatnu boju.
  5. Položi ih na papirnate ručnike kako bi odstranila višak masnoće pa ih dijagonalno razreži i posluži.

Dobar tek!

ZA LJUBITELJE SENDVIČA: 

 

guštaj, guštaj Club sendvič - američki klasik koji je osvojio svijet + tajni sastojak Zaključi dan Marthinim BLT sendvičem za (naj)bolje jutro Croque monsieur ili croque madame - ti odaberi! može li bolje? Hrskavi sendvič sa špinatom, sirom i rajčicom

 

Posjeti Gastro.hr