gastro postao
Što kažeš na jedan prženi sendvič s rastezljivom mozzarellom?
Mozzarella in carrozza naziv je za odličan sendvič od bijelog kruha bez korice, mozzarelle te brašna, mlijeka i jaja. Prži se u ulju i jede topao, dok se sir još razvlači, a površina je hrskava.
Ovaj sendvič potječe s juga Italije, definitivno spada u kategoriju comfort fooda i odlična je motivacija za rano ustajanje. Svakako isprobaj!
Sastojci:
- 6 kriški bijelog kruha bez korice
- 120 g mozzarelle
- 120 ml mlijeka
- 3 žlice brašna
- 1 veliko jaje
- sol, papar
- maslinovo ulje za prženje
Priprema:
- Mozzarellu nareži na manje komade pa napravi tri sendviča.
- U jednu posudu ulij mlijeko, u drugu stavi brašno, a u treću jaje pomiješano s paprom i soli.
- Najprije umoči sendviče u mlijeko pa u brašno, a na kraju u jaja. Ocijedi višak.
- Zagrij ulje u dubokoj tavici pa prži sendviče sve dok ne poprime zlatnu boju.
- Položi ih na papirnate ručnike kako bi odstranila višak masnoće pa ih dijagonalno razreži i posluži.
Dobar tek!
ZA LJUBITELJE SENDVIČA: