Recepti 17. lipnja 2020.

Započni dan talijanskim klasikom s mozzarellom

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Što kažeš na jedan prženi sendvič s rastezljivom mozzarellom?

Mozzarella in carrozza naziv je za odličan sendvič od bijelog kruha bez korice, mozzarelle te brašna, mlijeka i jaja. Prži se u ulju i jede topao, dok se sir još razvlači, a površina je hrskava.

Ovaj sendvič potječe s juga Italije, definitivno spada u kategoriju comfort fooda i odlična je motivacija za rano ustajanje. Svakako isprobaj!

 

Možda vas zanima... BLT sendvič idealan je doručak za vikend Recepti

 

Sastojci:

  • 6 kriški bijelog kruha bez korice
  • 120 g mozzarelle
  • 120 ml mlijeka
  • 3 žlice brašna
  • 1 veliko jaje
  • sol, papar
  • maslinovo ulje za prženje

Priprema:

  1. Mozzarellu nareži na manje komade pa napravi tri sendviča.
  2. U jednu posudu ulij mlijeko, u drugu stavi brašno, a u treću jaje pomiješano s paprom i soli.
  3. Najprije umoči sendviče u mlijeko pa u brašno, a na kraju u jaja. Ocijedi višak.
  4. Zagrij ulje u dubokoj tavici pa prži sendviče sve dok ne poprime zlatnu boju.
  5. Položi ih na papirnate ručnike kako bi odstranila višak masnoće pa ih dijagonalno razreži i posluži.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Topli sendvič kojem nećeš moći odoljeti Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.