Zobena kaša s krem sirom i svježim voćem

SHUTTERSTOCK Zobena kaša s krem sirom i svježim voćem
U zobenoj kaši ne moraš nužno uživati samo u jutarnjim satima, već od nje možeš napraviti i odličan desert...
Vidi originalni članak

Kombinaciji zobenih pahuljica, krem sira i bobičastog voća jednostavno nećeš moći odoljeti. Sljedeći put kada poželiš cheesecake, napravi ovu brzu i jednostavnu verziju zobene kaše i uštedi vrijeme.

Navali odmah, dok je kaša još uvijek topla i kremasta, a voće svježe. 

 

 

Tips & tricks Ovih pet grešaka u pripremi zobene kaše moraš izbjeći

 

Sastojci:

  • 180 g zobenih pahuljica
  • 800 ml vode
  • ½ žličice soli
  • 100 g bobičastog voća
  • 100 g omekšalog krem sira
  • 2 žlice šećera
  • ½ žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Pomiješaj zobene pahuljice, vodu i pol u dubljoj posudi i zagrij. Kad proključa smanji vatru i kuhaj otprilike pet minuta.
  2. Za to vrijeme izmiksaj krem sir, šećer i vaniliju u glatku smjesu.
  3. U gustu smjesu zobenih pahuljica umiješaj krem sir i svježe voće. 

 

VOLIŠ ZOBENE PAHULJICE? Pripremili smo recepte:

 

za slađe jutro Zapečene zobene pahuljice sa šumskim voćem tamna ili bijela čoksa? Preukusne verzije zobene kaše - za bolji početak dana dobro jutro Čudo iz hladnjaka od malina i zobenih pahuljica slatki početak dana Doručak ili brunch: Kolač od zobenih pahuljica i borovnica međunarodni dan kave Zobene pahuljice s kavom za kraj radnog tjedna

Posjeti Gastro.hr