Zasladi (svako) jutro zapečenim zobenim pahuljicama sa šumskim voćem. Mogu danima stajati u hladnjaku...
Zapečene zobene pahuljice odličan su izbor za one koji ujutro preskaču doručak jer su u gužvi. Možeš ih pripremiti za vikend, ili bilo koju večer tijekom radnog tjedna, i uživati u sljedećim danima.
Ova zapečene zobene pahuljicedostatne su za 6 porcija. Ostatak možeš čuvati u plastičnoj posudici s poklopcem, u hladnjaku, do pet dana. Druga je opcija zamrzavanje; omotaj folijom ili stavi u plastičnu vrećicu i čuvaj u zamrzivaču. Prije serviranja ih možeš podgrijati u mikrovalnoj pećnici u intervalima od pola minute.
Smjesu sa zobenim pahuljicama možeš peći u dubljoj četvrtastoj posudi i narezati na štangice. Također, možeš je rasporediti u kalupe za muffine ili male keramičke posudice, ali u tom je slučaju obavezno provjeravaj tijekom pečenja kako ne bi zagorjela.
Zobene pahuljice
foto: Thinkstock
Ne gasi ekran dok kuham
Zapečene zobene pahuljice sa šumskim voćem
5 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Jaje
2
kom
Kokosovo mlijeko
400
ml
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Zobene pahuljice
200
g
Čips od kokosa
30
g
Prašak za pecivo
1
žličica
Sol
1
prstohvat
Šumsko voće
300
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Dublju posudu obloži masnim papirom.
Izmiksaj jaja s kokosovim mlijekom, ekstrakto vanilije i soli. Dodaj sve suhe sastojke i polovicu voća pa dobro promiješaj.
Premjesti u posudu za pečenje, zagladi pa po vrhu rasporedi preostalo voće.
Peci 40-ak minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. Pričekaj da se do kraja ohladi prije rezanja na kriške.
OBOŽAVATELJ SI ZOBENIH PAHULJICA? Evo za što ih sve možeš iskoristiti: