Zapečene zobene pahuljice odličan su izbor za one koji ujutro preskaču doručak jer su u gužvi. Možeš ih pripremiti za vikend, ili bilo koju večer tijekom radnog tjedna, i uživati u sljedećim danima.
Ova zapečene zobene pahuljice dostatne su za šest serviranja. Ostatak možeš čuvati u plastičnoj posudici s poklopcem, u hladnjaku, do pet dana. Druga je opcija zamrzavanje; omotaj folijom ili stavi u plastičnu vrećicu i čuvaj u zamrzivaču. Prije serviranja ih možeš podgrijati u mikrovalnoj pećnici u intervalima od pola minute.
Smjesu sa zobenim pahuljicama možeš peći u dubljoj četvrtastoj posudi i narezati na štangice. Također, možeš je rasporediti u kalupe za muffine ili male keramičke posudice, ali u tom je slučaju obavezno provjeravaj tijekom pečenja kako ne bi zagorjela.
Sastojci:
- 2 jaja
- konzerva kokosovog mlijeka (400 g)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 200 g zobenih pahuljica
- 30 g kokosovog čipsa
- 1 žličica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 300 g šumskog voća
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Dublju posudu obloži masnim papirom.
- Izmiksaj jaja sa kokosovim mlijekom, ekstraktom i soli. Dodaj sve suhe sastojke i polovicu voća pa dobro promiješaj.
- Premjesti u posudu za pečenje, zagladi pa po vrhu rasporedi preostalo voće.
- Peci 40-ak minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. Pričekaj da se do kraja ohladi prije rezanja na štangice.
OBOŽAVATELJ SI ZOBENIH PAHULJICA? Evo za što ih sve možeš iskoristiti: