Zrele banane iskoristi za pripremu divnih slastica

Shutterstock
Zrele banane su mekane, poprilično slatke i vizualno neprivlače, ali su izvanredne za pripremu sljedeća četiri recepta...
Vidi originalni članak

Čak i kada je najzrelija što može biti, banana sadrži mnogo vlakana, vitamina i minerala te je izuzetno zdrava namirnica. Osim toga, upravo onda njen je okus slađi što će tvoje recepte učiniti još ukusnijima.

 

ukusno i praktično Namaz od pečenih banana odlično pristaje uz palačinke brzo gotovi Keksi s bananama i čaša mlijeka? Da, uvijek!

 

Njihovo konzumiranje može ti pomoći u snižavanju tlaka i smanjenju rizika od raka, a samo jedna srednja banana pruža gotovo 9 % dnevne potrebe za unosom kalija. Osim smoothieja, uz pomoć zrele banane možeš napraviti i sljedeća četiri recepta od kojih jedan sadržava samo dva sastojka!

Banana kruh

Banana kruh, zbog svojeg finog okusa i jednostavne pripreme, morao se pronaći na našem popisu, a pogotovo kada je riječ o ovom receptu za koji će ti trebati samo jedna posuda, vilica i kalup za pečenje. 

 

Banana bread Recept za kruh od banane koji uspijeva baš svaki put!

 

Palačinke od banane

Ovaj recept sastoje se samo od dva sastojka i upravo zato sigurno smo da će biti i jedan od tvojih favorita. Jednostavne, fine i brze palačinke od banane oduševit će tebe, ali i tvoje ukućane.

 

Samo dva sastojka! Palačinke od banane - ukusno ponavljanje gradiva

 

Banana muffini

Osim za doručak, ovi muffini odlično će se snaći i u ulozi deserta, zalogaja uz šalicu kave ili lagane večere. U smjesu, osim navedenih, možeš dodati i sastojke po želji kao što su oraščići, vanilija ili cimet i tako ih personalizirati!

 

DOBRO JUTRO! Sočnim je muffinima od banane teško reći NE

 

Brownies od banane

Za kraj ostavljamo brownieje od banane s čokoladom koji su kao stvoreni za sve slatkoljupce. Mekani i slasni, ovi brownieji idealan su desert kojim ćeš oduševiti svoje ukućane!

 

Pregacha predstavlja... Od zrelih banana napravi slasne brownieje!

 

Posjeti Gastro.hr