gastro postao
Vjerujemo da si već pripremala curd od limuna ili naranče, a možda čak i od klementina i grejpa. Postoji još jedna genijalna izvedenica koja miriše poput svježeg banana kruha.
Curd od banane jedan je od praktičnijih sastojaka koje možeš čuvati u svom hladnjaku. Poslužit će kao namaz, punjenje za palačinke, pite i muffine te dodatak zobenim pahuljicama.
Obavezno steriliziraj staklenku, dobro je zatvori i uživaj u okusu pečenih banana do dva tjedna.
Sastojci:
- 6 žlica maslaca
- 150 g smeđeg šećera
- Prstohvat soli
- 2 jaja
- 4 žumanjka
- 1 zrela banana
- 2 žlice tamnog ruma
- ½ žlice cimeta
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Bananu u kori prepolovi po dužini, prebaci u lim za pečenje i peci 15 minuta, sve dok sredina ne bude mekana.
- Izmiksaj maslac sa šećerom i soli. Dodaj jedno po jedno jaje i žumanjke.
- U smjesu dodaj zgnječenu bananu i kratko izmiksaj.
- Smjesu kuhaj na pari 20-ak minuta i usput miješaj.
- Makni s vatre i prebaci u blender. Dodaj rum i cimet i kratko izblendaj.
- Prelij curd u čistu staklenku s poklopcem i stavi u hladnjak čim se ohladi.
Iskoristi curd za pripremu divnih deserata.