Recepti 06. ožujka 2022.

Namaz od pečenih banana odlično pristaje uz palačinke

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Vjerujemo da si već pripremala curd od limuna ili naranče, a možda čak i od klementina i grejpa. Postoji još jedna genijalna izvedenica koja miriše poput svježeg banana kruha.

Curd od banane jedan je od praktičnijih sastojaka koje možeš čuvati u svom hladnjaku. Poslužit će kao namaz, punjenje za palačinke, pite i muffine te dodatak zobenim pahuljicama.

Obavezno steriliziraj staklenku, dobro je zatvori i uživaj u okusu pečenih banana do dva tjedna.

 

Možda vas zanima... Kolač s bananama - gotov za 15 minuta Kolumne

 

Sastojci:

  • 6 žlica maslaca
  • 150 g smeđeg šećera
  • Prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 4 žumanjka
  • 1 zrela banana
  • 2 žlice tamnog ruma
  • ½ žlice cimeta

 

Možda vas zanima... Banana kruh iz blendera od samo četiri sastojka Špajza

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Bananu u kori prepolovi po dužini, prebaci u lim za pečenje i peci 15 minuta, sve dok sredina ne bude mekana.
  2. Izmiksaj maslac sa šećerom i soli. Dodaj jedno po jedno jaje i žumanjke.
  3. U smjesu dodaj zgnječenu bananu i kratko izmiksaj.
  4. Smjesu kuhaj na pari 20-ak minuta i usput miješaj.
  5. Makni s vatre i prebaci u blender. Dodaj rum i cimet i kratko izblendaj.
  6. Prelij curd u čistu staklenku s poklopcem i stavi u hladnjak čim se ohladi.

 

Možda vas zanima... Desert u čaši: Banoffee cups s karamelom i bananama Kolumne

 

Iskoristi curd za pripremu divnih deserata.