Recepti 2884 prikaza 11. ožujka 2019.

U svom biste hladnjaku trebali imati curd od banane

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Vjerujemo da ste već pripremali curd od limuna ili naranče, a možda čak i od klementina i grejpa. Postoji još jedna genijalna izvedenica, koja miriše poput svježeg banana kruha.

Curd od banane jedan je od praktičnijih sastojaka koje možete čuvati u svom hladnjaku. Poslužit će kao namaz, punjenje za palačinke, pite i muffine te dodatak zobenim pahuljicama.

Obavezno sterilizirajte staklenku, dobro je zatvorite i uživajte u okusu pečenih banana do dva tjedna.

 

 

Možda vas zanima... Kolač s bananama - gotov za 15 minuta Kolumne

 

 

Sastojci:

  • 6 žlica maslaca
  • 150 g smeđeg šećera
  • Prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 4 žumanjka
  • 1 zrela banana
  • 2 žlice tamnog ruma
  • ½ žlice cimeta

 

 

Možda vas zanima... Banana kruh od četiri sastojka - čudo iz blendera Špajza

 

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Bananu u kori prepolovite po dužini, prebacite u lim za pečenje i pecite 15 minuta, sve dok sredina ne bude mekana.
  2. Izmiksajte maslac sa šećerom i soli. Dodajte jedno po jedno jaje i žumanjke.
  3. U smjesu dodajte zgnječenu bananu i kratko izmiksajte.
  4. Smjesu kuhajte na pari 20-ak minuta i usput miješajte.
  5. Maknite s vatre i prebacite u blender. Dodajte rum i cimet i kratko izblendajte.
  6. Prelijte curd u čistu staklenku s poklopcem i stavite u hladnjak čim se ohladi.

 

 

Možda vas zanima... Desert u čaši: Banoffee cups s karamelom i bananama Kolumne

 

 

Iskoristite curd za pripremu divnih deserata.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.