Da ne duljim previše, zavrnite rukave i bacite se na posao, rezultat će biti sjajan!
SASTOJCI:
- 3 pudinga od vanilije
- 300 gr plazma keksa (može i petit beure)
- 9 žlica šećera
- 1 l mlijeka
- 200 gr maslaca
- 1 kiselo vrhnje
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 5 banana (ovisi u kolikom kalupu pripremate)
- 300 ml vrhnja za šlag
- maslac za premazivanje tepsije
PRIPREMA:
1. Puding i šećer pomiješajte s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. Pripremljeni puding dodajte u uzavrelo mlijeko i nastavite kuhati.
3. Sklonite s vatre i odmah dodajte maslac sobne temperature i kiselo vrhnje, sjedinite.
4. Dodajte kekse koje ste ranije iskomadali i promiješajte kuhačom.
5. Odvojite pola smjese i u jedan dio dodajte usitnjenu čokoladu ili u kapljicama, miješajte dok se sasvim ne istopi.
6. Tepsiju promjera 31 x 35 cm premažite istopljenim maslacem.
7. Još vruću smjesu s čokoladom rasporedite po dnu tepsije.
8. Banane režite po dužini i slažite preko smjese.
9. Drugi dio svjetliji premažite preko banana.
10. Ostavite da se ohladi.
11. Izradite vrhnje za šlag i premažite po kolaču.
12. Stavite u hladnjak da kolač prenoći.
Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.