Recepti 22. travnja 2022.

Zrele banane iskoristi za pripremu divnih slastica

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zrele banane su mekane, poprilično slatke i vizualno neprivlače, ali su izvanredne za pripremu sljedeća četiri recepta...

Čak i kada je najzrelija što može biti, banana sadrži mnogo vlakana, vitamina i minerala te je izuzetno zdrava namirnica. Osim toga, upravo onda njen je okus slađi što će tvoje recepte učiniti još ukusnijima.

 

Možda vas zanima... Namaz od pečenih banana odlično pristaje uz palačinke Recepti keksi Možda vas zanima... Keksi s bananama i čaša mlijeka? Da, uvijek! Recepti

 

Njihovo konzumiranje može ti pomoći u snižavanju tlaka i smanjenju rizika od raka, a samo jedna srednja banana pruža gotovo 9 % dnevne potrebe za unosom kalija. Osim smoothieja, uz pomoć zrele banane možeš napraviti i sljedeća četiri recepta od kojih jedan sadržava samo dva sastojka!

Banana kruh

Banana kruh, zbog svojeg finog okusa i jednostavne pripreme, morao se pronaći na našem popisu, a pogotovo kada je riječ o ovom receptu za koji će ti trebati samo jedna posuda, vilica i kalup za pečenje. 

 

Banana bread Možda vas zanima... Recept za kruh od banane koji uspijeva baš svaki put! Recepti

 

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Palačinke od banane

Ovaj recept sastoje se samo od dva sastojka i upravo zato sigurno smo da će biti i jedan od tvojih favorita. Jednostavne, fine i brze palačinke od banane oduševit će tebe, ali i tvoje ukućane.

 

Možda vas zanima... Palačinke od banane - ukusno ponavljanje gradiva Recepti

 

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Banana muffini

Osim za doručak, ovi muffini odlično će se snaći i u ulozi deserta, zalogaja uz šalicu kave ili lagane večere. U smjesu, osim navedenih, možeš dodati i sastojke po želji kao što su oraščići, vanilija ili cimet i tako ih personalizirati!

 

Možda vas zanima... Sočnim je muffinima od banane teško reći NE Recepti

 

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Brownies od banane

Za kraj ostavljamo brownieje od banane s čokoladom koji su kao stvoreni za sve slatkoljupce. Mekani i slasni, ovi brownieji idealan su desert kojim ćeš oduševiti svoje ukućane!

 

Možda vas zanima... Od zrelih banana napravi slasne brownieje! Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.