Bolognese - od ostatka umaka do fantastičnih zalogaja

Getty Images
Kuhanje pravog bolognese umaka iziskuje vrijeme i pažnju čak i do nekoliko sati. Kvalitetni sastojci stvorit će najfiniji umak za tjesteninu, a nakon toga, iskoristiti ga možete i na ovih pet genijalnih načina.
Vidi originalni članak

Ostaci omiljenog umaka vrlo lako mogu postati novo, brzo, ali ukusno jelo. Jednostavne kombinacije pretvorite u one nezapamćeno dobre pa oduševite baš sve koji će ih isprobati.

 

podsjetimo se Nezamjenjiv klasik: Umak bolognese

 

Brze i slasne tortilje

Klasičnom bolognese umaku možete dodati grah i kukuruz iz konzerve, zagrijati, dodatno začiniti s malo čilija, pa sve zajedno ubaciti u tortilju. Dodajte i ribani topljivi sir, svježu zelenu salatu te sve zarolajte u slasnu tortilju. 

Koristite li kupovne tortilje, svakako ih najprije zagrijte na tavi, a kod rolanja će vam pomoći folija koja će tortilju držati zajedno. 

 

ručak ili večera Tortilje s tunom gotove su za manje od pola sata

 

Lazanje kao logičan izbor

Priprema lazanja nikada nije bila lakša. Zaboravite dugotrajnu pripremu, kada u hladnjaku imate ostatke bolognese umaka, cijela stvar postaje još malo lakša. Pripremite listove, u nekoliko minuta skuhajte bešamel, zagrijte pećnicu, pa posložite sve komponente u vatrostalnu posudu. Najteži dio bit će ribanje sira. Bolje ne može!

Na isti način možete pripremiti i još bržu verziju lazanja tako da umjesto listova za lazanje koristite do pola skuhanu tjesteninu, pa jednostavno sve pomiješate i ubacite u pećnicu na 20 minuta.

 

Sweety&Spicy Lazanje od A do Ž - dva umaka i domaća tjestenina

 

 

Kad pire krumpir i bolognese postaju pita

Finu pastirsku pitu možete pripremiti i na brži način - od ostataka. Ostane li vam pire krumpira i bolognese umaka, svakako ih sačuvajte. Posebno skuhajte i grašak te drugo povrće po želji, pomiješajte ga s bolognese umakom, a zatim sve zajedno prebacite u vatrostalnu posudu. Krumpir pomiješajte s jajem i sirom po želji, rasporedite ga po mesu i pecite dok pita ne poprimi boju. Genijalno!

 

50 shades of hunger Slasna verzija pastirske pite s purećim mesom

 

Neuredni sendviči za veći užitak

Burgeri od mljevenog mesa zovu se još i Sloppy Joe, a ono što nas posebice oduševljava kod ovih divnih sendviča jest činjenica da u njih možete upakirati baš sve što vam padne na pamet. Odlično će se složiti s kiselim krastavcima i zelenom salatom, a nikako ne zaboravite ni dobru dozu topljivog sira koji će sendvič odvesti na neku novu, još slasniju razinu.

 

comfort food Odličan Sloppy Joe po receptu Marthe Stewart

 

Pizza kao idealno brzinsko rješenje

Sigurni smo da ste već čuli za pizzu bolognese pa nećemo previše duljiti. Zaboravite klasični nadjev od šunke i sira, na tijesto dodajte bolognese umak, pospite ga sirom, dodajte i koju čili papričicu pa sve zajedno ubacite u pećnicu i pustite da se tijesto ispeče. Za prste polizati!

 

Mali trikovi! Hrskava pizza od jučer? Moguće je - evo kako!

 

Posjeti Gastro.hr