5 recepata zbog kojih ćeš obožavati ciklu!

Getty Images Špageti od cikle
Odavno smo shvatili kako cikla nije stvorena samo za pripremu salata već da ovaj ljubičasti plod nudi puno više. Donosimo pet recepata zbog kojih će se svatko zaljubiti u ovo zanemareno povrće
Vidi originalni članak

Za ručak ili večeru, cikla je sjajan odabir u baš svako doba dana. Pripremite je u obliku slasnih burgera pa oduševite baš sve koji će ih isprobati ili se okrenite jednostavnijim, ali jednako ukusnim idejama poput rižota, tjestenine ili tople ljubičaste juhe.
 


Za lagano i jednostavno predjelo biraj ružičastu juhu naše blogerice Lune s bloga Kriška i po. Osim što će vte na prvu osvojiti divnom bojom, ova juha bit će idealna za jednostavan ručak radnim danom upravo zbog pripreme koja vam neće oduzeti više od pola sata.

 

Lješnjak i češnjak Kakva divota: Fina i zdrava juha od cikle

 

Ružičaste špagete pripremila nam je ekipa s bloga YumYum Paradise i odmah nas oduševila sjajnim spojem cikle, lješnjaka, limuna, parmezana i tjestenine. Brzo, slasno, jednostavno - bolje ne može!

 

Nešto totalno drugačije Ružičasti špageti s ciklom i lješnjacima

 


Nakon tjestenine, na red je došao i rižoto. Nakon što smo se u jednom zagrebačkom restoranu zaljubili u ovaj spoj, odlučili smo ga isprobati i kod kuće. Malo je reći da se rižotu od cikle od tada redovito vraćamo. Svakako isprobati!

 

Kuhali smo... Rižoto od cikle - pripremili smo ružičasti tanjur i oduševili se

 

Cikla kao samostalan obrok može biti sjajna ideja upakirate li je u fine burgere. Voljet će je čak i najveći ljubitelji mesa, a pljeskavice od cikle sjajno će se složiti uz baš svako sezonsko povrće te koju kockicu feta sira.

 

romantika Pinkmanija: Napravite burgere od cikle

 

 

Za kraj, raskošan nedjeljni ručak začinite neobičnim prilogom. Ciklu ubacite u pećnicu, po želji dodajte i drugog povrća, začinite timijanom, soli, paprom i dobrom dozom maslinovog ulja, pa ljubičastu ljepoticu upoznajte u nekom posve novom ruhu.

 

nova vrsta priloga Pečena cikla - novo ruho ljubičaste ljepotice

 

Posjeti Gastro.hr