Doba krastavaca - lagane kombinacije koje baš volimo

Thinkstock
Najviše ih volimo u hladnim, osvježavajućim salatama, pa često ni ne zamjećujemo njihovu svestranost. Krastavci su, otkrili smo, puno više od jednostavnih salata. Vole se sa slanim i slatkim kombinacijama i ono najvažnije, osvježavaju u najfinijoj mjeri!
Vidi originalni članak

Slažu se uz roštilj, obožavamo ih kisele ili u kombinaciji s vrhnjem, a ponekad im dodamo i neki neobičan dodatak pa na kraju uživamo u hrskavoj grickalici koja se sjajno slaže uz omiljene umake. Svestrani krastavci mogu baš sve!

 

 

Za ručak uz roštilj birajte već provjerene kombinacije ribanih krastavaca, kiselog vrhnja, češnjaka, soli i papra. Sve skupa dobro pomiješajte, ohladite i poslužite uz sočno meso i hrskavi roštilj s mesa. Za prste polizati.

 

jeste li već pripremili? S prozora u hladnjak: Ljetni kiseli krastavci

 

Umaci s krastavcima također su odlično rješenje za vruće ljetne dane. Pripremite svevremenski tartar umak ili osvježavajući grčki tzatziki s jogurtom. Idealno će se složiti uz burgere, sendviče svih vrsta i oblika, ali i grickalice poput tortilja čipsa ili grisine.

 

uz grill Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca

Jednostavan i preukusan Najbolji umaci svijeta: 1. Tartar umak

 

 

Za nešto konkretnije zalogaje, krastavce možete ispohati pa ih poslužiti uz mesne ili povrtne dodatke. Ako ste ipak od onih koji ljeti vole što manje vremena provoditi za štednjakom, sjajna ideja bit će punjeni krastavci. Izdubite ih, napunite omiljenom salatom od tune ili avokada, ohladite i poslužite kao predjelo ili brzinski snack tijekom dana.

 

ideja za pet! Prilog koji ćete obožavati - pohani kiseli krastavci

u sezoni Nove ideje: Kako najbolje iskoristiti krastavce?

 

Osim u jelima, krastavce možete ubaciti i u omiljene osvježavajuće napitke. Sjajno se slažu uz kombinaciju gina i tonika, ali i u jednostavne aromatizirane vode. Dodati im možete mentu, svježe bobice i malo limuna, pa cijeli dan uživati u aromatičnom napitku stvorenom za vruće dane.

 

Top osvježenje! Aromatizirana voda - ideje za domaće zdrave napitke

 

Na kraju, zasladite se sladoledom od krastavaca i budite sigurni da ste isprobali baš sve načine ljetnog osvježenja.

 

NEOBIČNO Ledeno osvježenje za najhrabrije gurmane

 

 

U slast!

Posjeti Gastro.hr