Slažu se uz roštilj, obožavamo ih kisele ili u kombinaciji s vrhnjem, a ponekad im dodamo i neki neobičan dodatak pa na kraju uživamo u hrskavoj grickalici koja se sjajno slaže uz omiljene umake. Svestrani krastavci mogu baš sve!
Za ručak uz roštilj birajte već provjerene kombinacije ribanih krastavaca, kiselog vrhnja, češnjaka, soli i papra. Sve skupa dobro pomiješajte, ohladite i poslužite uz sočno meso i hrskavi roštilj s mesa. Za prste polizati.
Umaci s krastavcima također su odlično rješenje za vruće ljetne dane. Pripremite svevremenski tartar umak ili osvježavajući grčki tzatziki s jogurtom. Idealno će se složiti uz burgere, sendviče svih vrsta i oblika, ali i grickalice poput tortilja čipsa ili grisine.
Za nešto konkretnije zalogaje, krastavce možete ispohati pa ih poslužiti uz mesne ili povrtne dodatke. Ako ste ipak od onih koji ljeti vole što manje vremena provoditi za štednjakom, sjajna ideja bit će punjeni krastavci. Izdubite ih, napunite omiljenom salatom od tune ili avokada, ohladite i poslužite kao predjelo ili brzinski snack tijekom dana.
Osim u jelima, krastavce možete ubaciti i u omiljene osvježavajuće napitke. Sjajno se slažu uz kombinaciju gina i tonika, ali i u jednostavne aromatizirane vode. Dodati im možete mentu, svježe bobice i malo limuna, pa cijeli dan uživati u aromatičnom napitku stvorenom za vruće dane.
Na kraju, zasladite se sladoledom od krastavaca i budite sigurni da ste isprobali baš sve načine ljetnog osvježenja.
U slast!