Špajza 06. lipnja 2018.

Doba krastavaca - lagane kombinacije koje baš volimo

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najviše ih volimo u hladnim, osvježavajućim salatama, pa često ni ne zamjećujemo njihovu svestranost. Krastavci su, otkrili smo, puno više od jednostavnih salata. Vole se sa slanim i slatkim kombinacijama i ono najvažnije, osvježavaju u najfinijoj mjeri!

Slažu se uz roštilj, obožavamo ih kisele ili u kombinaciji s vrhnjem, a ponekad im dodamo i neki neobičan dodatak pa na kraju uživamo u hrskavoj grickalici koja se sjajno slaže uz omiljene umake. Svestrani krastavci mogu baš sve!

 

kukumar | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Za ručak uz roštilj birajte već provjerene kombinacije ribanih krastavaca, kiselog vrhnja, češnjaka, soli i papra. Sve skupa dobro pomiješajte, ohladite i poslužite uz sočno meso i hrskavi roštilj s mesa. Za prste polizati.

 

Možda vas zanima... S prozora u hladnjak: Ljetni kiseli krastavci Špajza

 

Umaci s krastavcima također su odlično rješenje za vruće ljetne dane. Pripremite svevremenski tartar umak ili osvježavajući grčki tzatziki s jogurtom. Idealno će se složiti uz burgere, sendviče svih vrsta i oblika, ali i grickalice poput tortilja čipsa ili grisine.

 

Tzatziki Možda vas zanima... Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca Recepti Tartar umak Možda vas zanima... Najbolji umaci svijeta: 1. Tartar umak Špajza

 

tzatziki | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Za nešto konkretnije zalogaje, krastavce možete ispohati pa ih poslužiti uz mesne ili povrtne dodatke. Ako ste ipak od onih koji ljeti vole što manje vremena provoditi za štednjakom, sjajna ideja bit će punjeni krastavci. Izdubite ih, napunite omiljenom salatom od tune ili avokada, ohladite i poslužite kao predjelo ili brzinski snack tijekom dana.

 

Možda vas zanima... Prilog koji ćete obožavati - pohani kiseli krastavci Recepti Krastavci Možda vas zanima... Nove ideje: Kako najbolje iskoristiti krastavce? Špajza

 

Osim u jelima, krastavce možete ubaciti i u omiljene osvježavajuće napitke. Sjajno se slažu uz kombinaciju gina i tonika, ali i u jednostavne aromatizirane vode. Dodati im možete mentu, svježe bobice i malo limuna, pa cijeli dan uživati u aromatičnom napitku stvorenom za vruće dane.

 

Možda vas zanima... Aromatizirana voda - ideje za domaće zdrave napitke Špajza

 

Na kraju, zasladite se sladoledom od krastavaca i budite sigurni da ste isprobali baš sve načine ljetnog osvježenja.

 

Možda vas zanima... Ledeno osvježenje za najhrabrije gurmane Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.