Nareži luk bez suza i ispeci od njega divnu slanu pitu!

Ron Lach/Pexels Rezanje luka bez suza uz ove savjete nije nemoguća misija
Plačeš svaki put kad režeš luk? Ako primijeniš neki od ovih savjeta slavnih chefova, to više neće biti tvoj problem
Vidi originalni članak

Gotovo da nema jela u koje ne stavljamo luk. Loša vijest za tebe jer – plačeš baš svaki put kad ga režeš? Poslušaj neki od savjeta slavnih chefova koje donosimo i luk za tebe više neće biti problem vrijedan suza.

Michelinovim zvjezdicama nagrađivani australski chef Curtis Stone, sudionik nove sezone showa "Iron Chef" na Netflixu, tvrdi da je tajna u – korištenju oštrih noževa. Američka kulinarska zvijezda Martha Stewart pak luk uvijek reže pokraj otvorenog plamena (zapaljenog plinskog plamenika ili svijeće) i zato nikad ne plače kad priprema neko jelo koje zahtijeva veće količine luka.

odlična fora Kako ukiseliti luk za samo 10 minuta

Također, ako cijelu glavicu luka 15-ak minuta prije rezanja staviš u zamrzivač suza ne bi trebalo biti, baš kao ni ako ga na isto toliko vremena namočiš u vodu. Slavna britanska kuharica i zvijezda kulinarskih emisija Nigella Lawson kune se pak u to da ne plače dok reže luk zato što cijelo vrijeme diše na usta!

Za koji god od navedenih savjeta da se odlučiš, možeš ga provjeriti već danas pripremajući ovaj recept za brzu, jednostavnu i jako finu pitu od luka i sira!

Isprobaj i ove divote u kojima je luk glavna zvijezda!

idealan ručak Znaš li napraviti francuski klasik - juhu od luka? Mekan i mirisan! Ako voliš luk, onda ćeš obožavati prženi luk omotan slaninom i punjen vrhnjem savjeti slavnih Slavni glumac ima najbolje savjete za rezanje luka snack ili prilog? Moraš isprobati ove ljute kolutiće luka!

 

Posjeti Gastro.hr