Nevjerojatni gastro običaji kraljevske obitelji

pool/REUTERS/PIXSELL
Baš kako smo i zamišljali, kraljica u šampanjcu uživa svaki dan, a uvijek uz sebe ima i omiljeni kolač...
Vidi originalni članak

Darren McGrady bio je dugogodišnji kuhar kraljice Elizabete, a svojevremeno je jela pripremao i za princezu Dianu. McGrady je nedavno progovorio o gastronomskim navikama kraljevske obitelji te činjenicama poprilično zabavio čitatelje InStyle koji je priču i prenio.

jelo od ribe Tuna: Najbolja je s vatre!

Tako je s javnosti podijelio i činjenicu da je kraljica vrlo disciplinirana kada je u pitanju hrana. Za ručak uglavnom jede grilanu ribu uz malo salate, a izbjegava čak i krumpir. Njezin se dnevni meni uglavnom sastoji od proteina i salata.
 


Također, kraljica Elizabeta vrlo je obzirna kada je pitanju višak hrane. Ne voli je bacati pa je tako jednom prilikom odbila da joj se uz jelo servira i limun kako se cijela voćka ne bi uništila samo zbog malo dekoracije. Osim ribe, kraljica je velika ljubiteljica čokolade, a bivši kuhar kraljevske obitelji spomenuo je i kako kraljica uživa u svakodnevnom ispijanju čaše šampanjca, a uz sebe uvijek ima i omiljeni kolač.

blagodati voća Jednostavne ideje za šareni voćni tulum
 
Za razliku od kraljice, princ Philip veliki je foodie, kako navodi McGrady, dok se princ Charles najviše veseli organskom voću i povrću koje uzgaja u svojim vrtovima.

Divan spoj za bogat ručak: Piletina i chutney od kruške

Prehrambene navike princeze Diane, McGrady je opisao kao najzdravije u cijeloj kraljevskoj obitelji. Diana je voljela piletinu, ribu i vegetarijanska jela dok je svojim sinovima prinčevima Williamu i Harryju često "ispod stola" davala nezdravu hranu kakvu vole sva djeca. Darren McGrady to je pripisao činjenici da je princeza Diana samo htjela da odrastaju kao normalni dječaci.
 

Posjeti Gastro.hr