Nevjerojatno: Ovu ste hranu cijelog života jeli pogrešno

Thinkstock
Nedavno su se po brojnim internetskim portalima pojavile sumnje u klasičan način rezanja torte. Sada je priča otišla malo dalje pa vam tako donosimo listu namirnica koje ste jeli na posve pogrešan način...
Vidi originalni članak

Torta se ne reže na trokute, a za uživanje u kiviju trebat će vam tek jedna žlica. Otkrijte nove, jednostavnije i pravilnije načine uživanja u odabranim jelima.

Iako klasičan način posluživanja torte uključuje rezanje na trokute, to ne znači da je upravo takav način i ispravan. Rezanjem na trokute torta se isušuje na čak dva dijela dok će se torta koju najprije prepolovite te izvadite samo sredinu, a zatim je spojite ostati sočna i svježa dulje vremena. Cijeli postupak pravilnog rezanja torte pogledajte u videu.
 


Iako čitav život banane gulite sa strane na kojoj se nalazi stabljika, preokrenite taktiku pa bananu najprije preokrenite, a zatim prstima lagano pritisnite plod kako bi ona sama, na jednostavan način izašla iz kore. 
 

najdraže voće Top 10 recepata s bananama

Popularni američki kolačići cupcakes poprilično su sladak, ali i težak zalogaj za uživanje. Skinete li najprije kremu, ostaje vam samo biskvit, a navalite li na sve dijelove odjednom, vrlo je lako moguće da će dio kreme završiti na vašem nosu. Najjednostavniji način uživanja u ovim slatkim torticama jest da s biskvitnog dijela skinete papir, a zatim prstima odlomite dio biskvita pa ga stavite na vrh. Dobit ćete slatki sendvič u kojem možete uživati bez ikakvih problema.
 

za slatko popodne Najslađa kombinacija: Cupcakes s kokosom

Uživanje u kiviju više vam neće oduzeti nepotrebno vrijeme uz genijalan trik sa žlicom. Kivi stavite na dasku za rezanje i odrežite mu krajeve. Uzmite žlicu te njome prođite uz koru na voćki kako bi se meso unutar iste u potpunosti oslobodilo. Cijeli postupak pogledajte u videu.
 

Posjeti Gastro.hr