Špajza 21. travnja 2017.

Top 10 recepata s bananama

kruh od banane
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kraljica voća koju malo tko ne voli, sjajan je sastojak za mnoštvo slatkih deserata!

Možda ste mislili kako bananu možete pojesti samo sirovu i to je to! Ova slatka i mirisna delicija odlično se uklapa u veliki broj slatkih kolačića, napitaka, sladoleda, a od nje možete napraviti čak i kruh!

Uz super popularni banana split, postoji još mnoštvo načina kako od banane napraviti slatki desert i uživati u njenim blagodatima u kombinaciji s drugim voćem i sastojcima.

Pa krenimo redom!

Rum banane u intrigantnom umaku

Za početak, vjerujemo kako bi kombinacija karameliziranih banana i umaka od ruma raspametila gotovo svakog! Ova slatka delicija, prepuna je okusa i mirisa, a pravi je desert kada želite pokazati svoje umijeće u pripremi slastica pred dragim gostima.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Smoothie od banane i čokolade 

Ako banane ipak više doživljavate kao voće koje treba pojesti za doručak, ne bi li vas ispunilo energijom, onda je ovaj smoothie prava stvar za vas. Ali da sve skupa ne bude dosadno, napravite ga u dva dijela - jedan s bananom, jedan čokoladni i uživajte u lijepoj i ukusnoj poslastici koju bi svatko od nas volio za doručak!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Pita od čokolade i banane

Ovo je jedna od onih slastica koje morate obožavati! Obožavana čokoladna pletenica obogaćena narezanom bananom i sve skupa zapečeno s nekoliko sljezovih kolačića! Najbrži recept za najslađe trenutke samo čeka da ga isprobate!

pita od cokolade | Author: Screenshoot foto: Screenshoot

Pohane banane s voćnim umakom

Poput malog kulinarskog kameleona, banane se uklapaju u svaki desert pa ih tako možete čak i spohati! Slasna hrskava korica s mekom unutrašnjošću kremaste banane, a sve preliveno nekim finim domaćim voćnim džemom upravo je ono što vam treba kada želite pojesti nešto slatko. Cijelu kombinaciju obogatite kuglicom sladoleda i dobili ste pravu poslasticu.

banane | Author: Stockfood foto: Stockfood

Ljepljivi preokrenuti kolač s bananama

Ako ste jedan od onih koji vole zaprljati prstiće dok jedu desert, onda je ovo upravo ono što vam treba! Slatki biskvit s bananama desert je kakav možete poslužiti uz popodnevni čaj.

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Kruh s čokoladom i bananama

Možda ovo nije kruh koji biste si zamislili kada pomislite na isti, ali je savršen za premazivanje nekim finim čokoladnim namazima!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Tost s bananom i maslacem od kikirikija

Još jedan sjajan način kako iskoristiti bananu za doručak i napuniti se energijom. Uz to, dobit ćete i potrebne proteine iz maslaca od kikirikija, a i super ukusan doručak (ili ručak, ili večeru). Pa može li bolje!

Tost s maslacem od kikirikija i bananom | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Voćna salata s jogurtom

Vjerojatno najveći broj banana iskorišten je upravo u voćnim salatama. A ova divna i mirisna salata, prepuna voća, zaslađena je medom i okupana u jogurtu! Odlična u svako doba dana.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Muffini s mrkvom i bananom

Da, dobro ste pročitali. Svestrana banana uskočila je i u kalup za muffine! Tamo se malo pomiješala s mrkvom i našla u jednoj divnoj i ukusnoj slastici! Odlično u bilo koje doba dana.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sladoled od banane i kupina

I za kraj, najbolji način kako iskoristiti banane jest sladoled! Sve što trebate jest zamrznuti nekoliko zrelih banana, izmiksati ih s vašim omiljenim voćem i dobili ste najkremastiji sladoled ikad! A možete ga jesti odmah, bez zamrzavanja!

sladoled | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.