Prepustite želju za slatkim svojoj mašti i obogatite ovaj desert preljevima željenih okusa, mrvljenim keksima, kikirikijem, čokoladicama, bombonima ili svježim voćem. Jednostavno uživajte u ovom predivnom desertu!
Košarice od tijesta
SASTOJCI (16-18 kom)
• 300 g glatkog brašna
• 200 g šećera u prahu
• 1 žličica praška za pecivo
• 2 žlica kakaa u prahu
• ½ žličice soli
• 225 g maslaca
• 1 jaje
• 2 žličice arome vanilije
Ostalo
• sladoled
• preljevi (čokoladni, karamel, voćni)
• mrvljeni keksi ili orašasti plodovi
PRIPREMA
- U većoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, sol te šećer i kakao u prahu. Dodajte na kockice narezan maslac, jaje i aromu vanilije pa spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto.
- Tijesto će biti jako mekano, neka vas to ne brine. Upravo takvo i treba biti da bi košarice bile fine i prhke!
- Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu površinu na 0,5 cm debljine pa čašom većeg promjera izrezujte krugove. Krugove od tijesta slažite na naopako okrenut kalup za muffine kojeg ste namastili i pobrašnili. Tijesto lagano uz pomoć ruku priljubite uz kalup. Nemojte ga utisnuti skroz do dna kalupa jer će se tijesto tijekom pečenja raširiti pa bi vam se košarice mogle previše razliti i spojiti.
- Košarice od prhkog tijesta pecite 8-10 minuta na temperaturi od 180°C. Pečene košarice ostavite nekoliko minuta da se malo ohlade, a zatim ih pažljivo uklonite iz kalupa. Ohlađene košarice (može i tople) napunite sladoledom, prelijte nekim finim preljevom i uživajte!
Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!