Ova fantastična torta prava je čokoladna bomba koja će oduševiti svačije nepce, pa preporučamo da svakako spremite ovaj recept i čim prije krenete u akciju!
SASTOJCI:
Kore s kikirikijem*
• 3 bjelanjka
• 6 žlica šećera
• 1 žličica limunovog soka
• 1 žlica glatkog brašna
• 125 g neslanog kikirikija
Krema
• 6 žumanjaka
• 500 ml mlijeka
• 6 žlica šećera
• 80 g gustina
• 200 g maslaca
• 100 g čokolade za kuhanje
• 2 velike Snickers čokoladice
• 2 žlice nasjeckanog kikirikija
Dekoracija
• 500 ml slatkog vrhnja
• 1 žlica kikirikija
• 1 velika Snickers čokoladica
• čokoladni preljev
• karamel preljev
PRIPREMA:
- Bjelanjke izmiksajte u snijeg pa postupno dodajte malo po malo šećera i limunov sok. Miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg, odnosno dok se šećer ne otopi. Dodajte brašno i kikiriki kojeg ste usitnili u blenderu pa kuhačom lagano izmiješajte smjesu.
- Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) i lijepo poravnajte površinu. Koru pecite 15 minuta na temperaturi od 170 °C. Na isti način pripremite još jednu ovakvu koru.
- Za pripremu kreme žutanjke izmiksajte sa šećerom, gustinom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja pa dodajte pripremljene žutanjke. Kremu kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, a zatim ju premjestite u veću zdjelu, prekrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
- U ohlađenu kremu dodajte maslac sobne temperature i dobro ju izmiksajte. Podijelite kremu na dva jednaka dijela pa u jedan dio dodajte na pari otopljenu čokoladu.
- Na podlogu za torte stavite prvu koru i premažite ju tankim slojem nutelle. Preko nutelle posipajte malo sjeckanog kikirikija te jednu nasjeckanu Snickers čokoladicu. Premažite tortu svijetlom kremom i prekrijte drugom korom.
- Drugu koru na isti način premažite nutellom, posipajte kikirikijem i Snickers čokoladicom te premažite čokoladnom kremom. Cijelu tortu premažite tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite kikirikijem, Snickers čokoladicom te čokoladnim i karamel preljevom. Po želji, bočne stranice torte ukrasite usitnjenim keksima i kikirikijem.
*Navedeni sastojci dovoljni su za jednu koru, a za pripremu torte potrebne su vam dvije kore.
Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!