gastro postao
Jednostavno se priprema, a treba vam samo nekoliko sastojaka.
Savršeno jednostavan desert za savršeni vikend. Čokolada i keksi u jednoj novoj kombinaciji!
Pomiješajte mljevene kekse s čokoladom i vrhnjem za šlag te priredite svojim ukućanima desert za pamćenje!
Sastojci:
- 250 g čokoladnih digestive keksa
- 220 g čokoladnih kapljica (ili čokolade natrgane na komadiće)
- 150 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice maslaca
- Za preljev:
- 100 g čokolade
- 70 ml vrhnja za šlag
- 1 žlica maslaca
Priprema:
- Pripremite kalup za tortu (promjera 20 cm) - namažite ga maslacem ili prekrijte papirom za pečenje
- Kekse zdrobite na sitne komadiće
- U posudi za kuhanje, na najnižoj temperaturi zagrijte maslac i vrhnje za šlag - zagrijavajte dok gotovo ne zavrije pa maknite s vatre i prelijte preko 220 g čokolade.
- Miješajte dok se sva čokolada ne rastopi pa umiješajte kekse
- Prelijte smjesu u kalup i stavite u hladnjak na 3 h - dok se sve ne stvrdne
- Preljev: Zagrijte maslac i vrhnje za šlag te dok su gotovo zavreli, prelijte smjesu preko čokolade i miješajte dok se sva čokolada ne rastopi.
- Prelijte ga preko ohlađene smjese čokolade i keksa (koju ste izvadili iz kalupa) i poslužite s malo šlaga.