Recepti 04. siječnja 2017.

Čokoladna keks torta: Nećete moći odoljeti!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno se priprema, a treba vam samo nekoliko sastojaka.

Savršeno jednostavan desert za savršeni vikend. Čokolada i keksi u jednoj novoj kombinaciji!

Pomiješajte mljevene kekse s čokoladom i vrhnjem za šlag te priredite svojim ukućanima desert za pamćenje!

Sastojci:

  • 250 g čokoladnih digestive keksa
  • 220 g čokoladnih kapljica (ili čokolade natrgane na komadiće)
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 2 žlice maslaca
  • Za preljev: 
  • 100 g čokolade
  • 70 ml vrhnja za šlag
  • 1 žlica maslaca

Priprema:

  1.  Pripremite kalup za tortu (promjera 20 cm) - namažite ga maslacem ili prekrijte papirom za pečenje
  2. Kekse zdrobite na sitne komadiće
  3. U posudi za kuhanje, na najnižoj temperaturi zagrijte maslac i vrhnje za šlag - zagrijavajte dok gotovo ne zavrije pa maknite s vatre i prelijte preko 220 g čokolade.
  4. Miješajte dok se sva čokolada ne rastopi pa umiješajte kekse
  5. Prelijte smjesu u kalup i stavite u hladnjak na 3 h - dok se sve ne stvrdne
  6. Preljev: Zagrijte maslac i vrhnje za šlag te dok su gotovo zavreli, prelijte smjesu preko čokolade i miješajte dok se sva čokolada ne rastopi.
  7. Prelijte ga preko ohlađene smjese čokolade i keksa (koju ste izvadili iz kalupa) i poslužite s malo šlaga.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.