Recepti 09. veljače 2017.

Rum banane u intrigantnom umaku

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Karamel banane u rumu su brzinska i nešto jača slastica koja će vas doslovno ostaviti bez riječi

Slatke banane pojačane su rumom i postaju idealna prilika za vaše prvo flambiranje. Naime, nakon što dodate rum, banane možete vratiti na vatru pa laganim pokretima pomicati tavu kako bi na njoj nastao plamen. Želite li igrati na sigurno, flambiranje neće biti potrebno jer ćete već uobičajenim postupkom dobiti sjajne okuse. Ove banane u gustom umaku možete poslužiti same, uz kakav biskvit kolač ili pak sladoled. 

Potrebno vam je:

  • 100 g lješnjaka
  • 110 g maslaca
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 6 banana
  • 50 ml ruma

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. Lješnjake rasporedite po papiru za pečenje i pecite oko 5 minuta, dok ne zamirišu.
  3. Otopite maslac na tavi, dodajte šećer i cimet pa dobro pomiješajte dok se svi sastojci ne povežu.
  4. Za to vrijeme ogulite banane i nasjeckajte ih na kolutiće ili duže ploške.
  5. Dodajte ih maslacu, pirjajte minutu do dvije pa maknite s vatre i dodajte rum.
  6. Pustite da se lagano ohladi, a zatim ubacite lješnjake.
  7. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.