gastro postao
Karamel banane u rumu su brzinska i nešto jača slastica koja će vas doslovno ostaviti bez riječi
Slatke banane pojačane su rumom i postaju idealna prilika za vaše prvo flambiranje. Naime, nakon što dodate rum, banane možete vratiti na vatru pa laganim pokretima pomicati tavu kako bi na njoj nastao plamen. Želite li igrati na sigurno, flambiranje neće biti potrebno jer ćete već uobičajenim postupkom dobiti sjajne okuse. Ove banane u gustom umaku možete poslužiti same, uz kakav biskvit kolač ili pak sladoled.
Potrebno vam je:
- 100 g lješnjaka
- 110 g maslaca
- 200 g smeđeg šećera
- 1 žličica cimeta
- 6 banana
- 50 ml ruma
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Lješnjake rasporedite po papiru za pečenje i pecite oko 5 minuta, dok ne zamirišu.
- Otopite maslac na tavi, dodajte šećer i cimet pa dobro pomiješajte dok se svi sastojci ne povežu.
- Za to vrijeme ogulite banane i nasjeckajte ih na kolutiće ili duže ploške.
- Dodajte ih maslacu, pirjajte minutu do dvije pa maknite s vatre i dodajte rum.
- Pustite da se lagano ohladi, a zatim ubacite lješnjake.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!