Recepti 16. siječnja 2017.

Ljepljivi preokrenuti kolač s bananama

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatke banane u kombinaciji s mekim biskvitom sve su što vam treba za još ljepši dan!

Jedina briga kod pripreme ovog kolača bit će ona slatka - pažljivo okretanje tako da slastica ostane u cijelom komadu. Prebacite je na veći tanjur pa navalite na sočan meki biskvit sa slatkim bananama u karamelu. Postoji li išta slađe? Kolač poslužite uz sladoled, žlicu slatkog vrhnja ili čokoladni preljev - složit će se baš sa svime!

Potrebno vam je:

  • 100 g maslaca
  • 180 g smeđeg šećera
  • 3 veće zrele banane
  • 130 g brašna
  • 90 g šećera
  • 2 žlice praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 3 žlice kiselog vrhnja ili čvrstog jogurta
  • 3 žlice ulja
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. Otopljenim maslacem premažite kalup za pečenje pa pospite smeđim šećerom.
  3. Bananu ogulite i narežite na duguljaste ploške.
  4. Posložite ih na čitavo dno posude za pečenje. Neka popune baš svako mjesto u posudi.
  5. U posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  6. U posebnoj posudu pomiješajte maslac, mlijeko, limunov sok, kiselo vrhnje i ulje.
  7. Dodajte mokre sastojke suhima pa dobro pomiješajte.
  8. Dobivenu smjesu prelijte preko banana.
  9. Pecite oko 40 minuta.
  10. Prije posluživanja dobro ohladite, a zatim preokrenite kolač na tanjur.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.