gastro postao
Slatke banane u kombinaciji s mekim biskvitom sve su što vam treba za još ljepši dan!
Jedina briga kod pripreme ovog kolača bit će ona slatka - pažljivo okretanje tako da slastica ostane u cijelom komadu. Prebacite je na veći tanjur pa navalite na sočan meki biskvit sa slatkim bananama u karamelu. Postoji li išta slađe? Kolač poslužite uz sladoled, žlicu slatkog vrhnja ili čokoladni preljev - složit će se baš sa svime!
Potrebno vam je:
- 100 g maslaca
- 180 g smeđeg šećera
- 3 veće zrele banane
- 130 g brašna
- 90 g šećera
- 2 žlice praška za pecivo
- 1 jaje
- 100 ml mlijeka
- 2 žlice limunovog soka
- 3 žlice kiselog vrhnja ili čvrstog jogurta
- 3 žlice ulja
- Prstohvat soli
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Otopljenim maslacem premažite kalup za pečenje pa pospite smeđim šećerom.
- Bananu ogulite i narežite na duguljaste ploške.
- Posložite ih na čitavo dno posude za pečenje. Neka popune baš svako mjesto u posudi.
- U posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli.
- U posebnoj posudu pomiješajte maslac, mlijeko, limunov sok, kiselo vrhnje i ulje.
- Dodajte mokre sastojke suhima pa dobro pomiješajte.
- Dobivenu smjesu prelijte preko banana.
- Pecite oko 40 minuta.
- Prije posluživanja dobro ohladite, a zatim preokrenite kolač na tanjur.
Dobar tek!