Motovun je jedinstveni gradić gdje se magija skriva na neočekivanim mjestima. Ako niste, na bucket listu dodajte isprobavanje jela s tartufima u središtu Istre, a onda svratite na čokoladni desert u konobu Mondo.
Ovu malu i preslatku konobu je posjetio i poznati chef Anthony Bourdain i vjerujemo da se još uvijek sjeća okusa tartufa i čokolade. Nevjerojatno je koliko je jednostavna izvedba ove torte, radit ćete je već sljedeći vikend.
Ako je Charlie otvorio tvornicu čokolade, onda je ovu tortu morao raditi svaki dan. Bombastična, vrhunska i jaka, znate ono kada pijete jaku, jaku tursku kavu? Upravo je takva ova torta, ali na čokoladno slatki način. Oborit će vas!
Želite li zaviriti u Matejino slatko slano carstvo, svakako posjetite blog Mateja Likes to Cook i istoimeni Instagram profil.
Sastojci za tijesto:
- 500 g brašna
- 2 jaja
- 250 g maslaca
- 150 g šećera
Sastojci za kremu:
- 600 g čokolade za kuhanje
- 0,5 l vrhnja za kuhanje
Postupak:
- Zamijesite tijesto te ga raširite po okruglom kalupu za torte i malo podignite rubove, kako bi kremu dodali do ruba tijesta (slično američkim pitama). Tijesto je lagano za napraviti te ga i rukom jednostavno utisnite u kalup.
- Tijesto se peče oko 6 min na 220 stupnjeva.
- Čokoladu i vrhnje topite na pari dok se ne rastope.
- Otopljenu kremu izlijte po tijestu i ostavite da se ohladi. Najbolje je raditi ovu tortu dan prije kako bi se krema stegnula.
Lakše ne može. U slast!