Samo za prave sladokusce - churrosi s tamnom čokoladom!
Ovi slasni uštipci koji su izvorno nastali u Španjolskoj, a zbog svoje jednostavnosti i savršenog načina posluživanja (umaču se u topljenu čokoladu) proširili su se po cijelom svijetu (pitamo se zašto!)!
Vjerojatno ne postoji osoba koja bi odbila ovu divnu poslasticu! Osim s tamnom čokoladom, ove popularne uštipke možete poslužiti i s mliječnom ili bijelom čokoladom - sigurno smo da će biti jednako ukusno kao i s tamnom!
No, kako točno pripremiti ovu ukusnu deliciju?
Sastojci:
- 225 g tamne čokolade, natrgane na komadiće
- 800 ml punomasnog mlijeka
- ulje za prženje
- 100 g glatkog brašna
- 150 ml punomasnog mlijeka
- 2 jaja, razmućena
- 50 g smeđeg šećera
- 3/4 žličice cimeta
Priprema:
- Prosijati brašno
- Zakuhati 150 ml vode i 150 ml mlijeka pa dodati prosijano brašno i miješati pjenjačom da se zgusne pazeći da se ne stvore grudice
- Ostaviti da se malo ohladi pa umiješati jaja dok smjesa ne postane gusta i sjajna
- Prebaciti smjesu u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom
- Zagrijati ulje i istisnuti smjesu u vruće ulje (duljine 10 cm) te pržiti 4 - 5 minuta dok uštipci ne budu zlatno smeđi
- Čokoladu rastopiti na pari
- Zakuhati 800 ml mlijeka i malo pomiješati s rastopljenom čokoladom te svu čokoladu pomiješati s mlijekom
- Pomiješati šećer i cimet i posipati pržene uštipke
- Podijeliti vruću čokoladu u šalice i poslužiti s prženim uštipcima/churrosima
Uživajte u ovim divnim slasticama i vrućoj čokoladi!