Za ljubitelje pravih čokoladnih poslastica, iz ruku velemajstora kuhinje, Jamieja Olivera, stiže jedna predivna čokoladna torta s malinama koja će vas naprosto oduševiti!
Jednostavno neodoljiva, ova torta svidjet će s ei onima koji inače ne paze na bezglutensku prehranu! Savršeno je sočna, mekana, bogata i ukusna!
Umjesto malina, možete koristiti i višnje, ali maline su nam jednostavno idealne za ovaj kolač. A i čokolada s malinama je prava dekadentna slastica koju možete poslužiti baš uvijek!
Sastojci:
- 300 g maslaca sobne temperature
- 300 g bezglutenskog brašna
- 300 g smeđeg šećera
- 4 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica bezglutenskog praška za pecivo
- 1/4 žličice xantham gum-a
- 6 žlica kakao praha
- 3 žlice mlijeka
- Za nadjev:
- 200 g šećera u prahu
- 4 žlice kakao praha
- 100 g maslaca
- 100 g krem sira
- 70 g malina
- tamna čokolada (min. 75 % kakaa)
Priprema:
- Podmazati dva okruga kalupa za torte maslacem i posipati ih bezglutenskim brašnom; višak brašna istresti
- Zagrijati pećnicu na 190 stupnjeva
- Izmiksati maslac i šećer dok ne postanu pjenasti
- Dodati jaja, pa izmiksati; usipati vaniliju i sve dobro izmiješati
- Pomiješati brašno, prašak za pecivo, kakao, xantham gum pa umiješati u jaja i kratko izmiksati; umiješati smjesu s brašnom u mokru smjesu i nježno špatulom sve sjediniti
- Podijeliti smjesu ravnomjerno u dva kalupa i peći 15 - 20 minuta; dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista
- Izvaditi iz pećnice i pustiti da se ohladi
- Pripremiti nadjev: izmiksati maslac, kakao, šećer dok se ne sjedine pa dodati krem sir i umiješati ga špatulom dok se smjesa ne sjedini
- Na ohlađen biskvit namazati pola kreme te zdrobiti maline vilicom i poslagati pola malina po kremi; poklopiti drugim biskvitom i ponoviti postupak; ukrasiti grubo naribanom tamnom čokoladom
Poslužite uz popodnevni čaj i uživajte u ovoj predivnoj slastici!