Recepti 06. ožujka 2017.

Čokoladna torta bez glutena po receptu Jamieja Olivera

Jamie Oliver
foto: Pixsell.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste ljubitelj hrane bez glutena, ova divna torta je upravo ono što vam treba!

Za ljubitelje pravih čokoladnih poslastica, iz ruku velemajstora kuhinje, Jamieja Olivera, stiže jedna predivna čokoladna torta s malinama koja će vas naprosto oduševiti!

Jednostavno neodoljiva, ova torta svidjet će s ei onima koji inače ne paze na bezglutensku prehranu! Savršeno je sočna, mekana, bogata i ukusna!

Umjesto malina, možete koristiti i  višnje, ali maline su nam jednostavno idealne za ovaj kolač. A i čokolada s malinama je prava dekadentna slastica koju možete poslužiti baš uvijek!

Sastojci:

  • 300 g maslaca sobne temperature
  • 300 g bezglutenskog brašna
  • 300 g smeđeg šećera
  • 4 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica bezglutenskog praška za pecivo
  • 1/4 žličice xantham gum-a
  • 6 žlica kakao praha
  • 3 žlice mlijeka
  • Za nadjev:
  • 200 g šećera u prahu
  • 4 žlice kakao praha
  • 100 g maslaca
  • 100 g krem sira
  • 70 g malina
  • tamna čokolada (min. 75 % kakaa)

Priprema:

  1.  Podmazati dva okruga kalupa za torte maslacem i posipati ih bezglutenskim brašnom; višak brašna istresti
  2. Zagrijati pećnicu na 190 stupnjeva
  3. Izmiksati maslac i šećer dok ne postanu pjenasti 
  4. Dodati jaja, pa izmiksati; usipati vaniliju i sve dobro izmiješati
  5. Pomiješati brašno, prašak za pecivo, kakao, xantham gum pa umiješati u jaja i kratko izmiksati; umiješati smjesu s brašnom u mokru smjesu i nježno špatulom sve sjediniti
  6. Podijeliti smjesu ravnomjerno u dva kalupa i peći 15 - 20 minuta; dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista
  7. Izvaditi iz pećnice i pustiti da se ohladi 
  8. Pripremiti nadjev: izmiksati maslac, kakao, šećer dok se ne sjedine pa dodati krem sir i umiješati ga špatulom dok se smjesa ne sjedini
  9. Na ohlađen biskvit namazati pola kreme te zdrobiti maline vilicom i poslagati pola malina po kremi; poklopiti drugim biskvitom i ponoviti postupak; ukrasiti grubo naribanom tamnom čokoladom

Poslužite uz popodnevni čaj i uživajte u ovoj predivnoj slastici! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.