gastro postao
Tradicionalni španjolski desert koji se jede u vrijeme karnevala
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 247
Tijesto
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- 1 prstohvat sol
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 400 ml voda
Preljev od čokolade
- 300 g tamna čokolada
- 250 ml vrhnje za kuhanje
- 400 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom štapić cimeta
Priprema
- Prosijte brašno i sol te u sredini napravite udubinu. Ulijevajte u nju vodu neprestano miješajući pjenjačeom. Izmiješajte.
- Prebacite u lonac i kuhajte na laganoj vatri miješajući minutu, dvije. Ostavite jedan sat da se hladi.
- Kuhajte štapić cimeta u decilitru mlijeka 15-ak minuta. Maknite s vatre, izvadite cimet.
- Otopite čokoladu pa umiješajte aromatizirano mlijeko i vrhnje.
- Prebacite tijesto u slastičarsku vrećicu za ukrašavanje. Istiskujte tijesto u vruće ulje u obliku štapića ili zavijutka te pržite dok ne postane zlatno-smeđe boje.
- Poslužite s čokoladom.