Zaštitni znak ledenog vjetra su beze kore i prava je šteta kupiti ih kada naiđete na par dobrih savjeta. Važno je da se kore dobro osuše, no nije grijeh ako vam se i malo opuste. Sočna beze kora, kiselkasti ribizl, slatkasta malina i okus vanilije u ustima; to je upravo ono što ćete dobiti ovim receptom.
 
Sastojci za beze kore:
- 9 bjelanjaka
 - 30 dag šećera
 - 1 mala žlica jabučnog octa
 
Postupak:
- Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka.
 - Dodajte šećer i malu žlicu jabučnog octa. Miksajte još par minuta.
 - Pećnicu zagrijte na 150 °C.
 - Lim za pečenje nauljite te prekrijte aluminijskom folijom te ponovo premažite s par kapi ulja. Preporuka dimenzija lima je 35x33.
 - Koru pecite oko 1 sat na 150 stupnjeva dok ne poprimi nježno žućkastu boju. Po boji kore ćete znati je li gotova koju minutu ranije. Ako niste sigurni, ugasite pećnicu te je lagano otvorite i ostavite kore još 10 minuta.
 - Ohlađenu koru lagano odvojite od aluminijske folije i prerežite na tri jednaka dijela.
 
Savjet: Ledeni vjetar možete raditi u okruglom kalupu za torte u tri slijeda. No, ovo traži sat vremena za svaki kat torte, tako da preporučujemo raditi sve u većem plehu i rezati na tri djela. Uštedjet ćete par sati posla. Omjeri za kore su isti, samo ih dijelite na tri.
Sastojci za kremu:
- 9 žumanjaka
 - 4 žlice šećera
 - 4 žlice oštrog brašna
 - 2,5 dl mlijeka
 - 3 vanilin šećera
 - 1 margarin za kreme ili maslac
 - 2 slatkog vrhnja
 - vrhnje za šlag
 
Postupak:
- Žumanjke tucite sa šećerom dok ne dobijete finu smjesu u kojoj se ne osjeti šećer.
 - Dodajte brašno, mlijeko i vanilin šećer.
 - Smjesu prebacite u zdjelu koju možete kuhati na pari.
 - Pola zdjele vode zagrijte do vrenja te smanjite plamen i u vodu uroniste manju zdjelu s kremom.
 - Lagano kuhajte na pari dok se krema ne zgusne slično pudingu.
 - Potrebno je 15 minuta neprestanog miješanja metlicom za miješanje.
 - U ohlađenu kremu dodajte margarin ili maslac. Pjenasto izradite mikserom.
 - Posebno istucite slatko vrhnje.
 - Na dno stavite jednu koru i premažite žutom kremom
 - Složite red narezanih jagoda i malina.
 - Sve prekrijte trećinom čvrstog šlaga.
 - Stavite sljedeću koru i postupak ponovite do posljednjeg sloja šlaga s time da je u sredini šumsko voće, a na kraju ponovo jagode i maline.
 - Cijeli kolač premažite čvrsto tučenim vrhnjem za šlag.
 - Ledeni vjetar trebate dobro ohladiti prije samog posluživanja.
 - Ukrasite tortu voćem.
 
Savjet: Teško je reći je li bolja krema s margarinom ili maslacem, to ćemo ostaviti vama na izbor. Također, treći sloj torte može biti s kivijem i bananama te ćete se tako zaigrati s klasičnim voćem koje bake koriste za ovu tortu, a istovremeno razbiti sterotip ledenog vjetra s dosadnim voćem. Vjerujte, svi će mu se klanjati! 
 
Dobar tek!