Kako smo smrznutu piletinu pretvorili u fantastična jela

Thinkstock
Brzinski ručak na nevjerojatno lagan način možete pripremiti već pomoću komada smrznute piletine i tek nešto začina. Donosimo sjajne ideje za još ukusnije tanjure!
Vidi originalni članak

Jednostavno meso kao što je piletina nakon odmrzavanja neće tražiti previše pažnje. Važno je odmrznuti ga na pravilan način - vađenjem iz zamrzivača navečer, spremanjem u hladnjak da bi meso do jutra otpustilo ili pak ostavljanjem na sobnoj temperaturi do željene temperature.

Piletinu možete odmrznuti i u mikrovalnoj pećnici no važno je pripaziti na vrijeme kako se meso za vrijeme odmravanja ne bi počelo kuhati. 
 



Kada je meso jednom odmrznuto, bacite se na pripremu fantastičnih jela. Želite li ubrzati čitav proces, okrenite se brzinskim varijantama kao što je pohana piletina s malim zaokretima poput dodatka češnjaka u prahu, sira ili pak začinskog bilja. 
 

Sjajna stvar! Nove ideje: Za nijansu bolje pileće pohano meso!
 

Dobra ideja bit će i jednostavne smjese od jaja, brašna i dodataka koje možete smućkati u nekoliko minuta, a vašem mesu dat će divan ogrtač i učiniti ga savršenim dodatkom svakom sendviču ili brzinskom ručku.
 

Zasitno i savršeno Novi vidici: Mala škola pohanja
 

Ubacivanje piletine u pećnicu nikada nije bilo lakše. Premažite je začinskim biljem, dodajte dovoljno maslaca i malo vina pa sve zajedno dobro začinite. Ubacite u pećnicu i zapecite do hrskavosti. Brže ne može! Ovakav način pripreme od vas će tražiti povrtne priloge poput pečenog krumpira ili pak pirjanog povrća.
 



 

Kineska kuhinja odličan je odabir za pripremu ručka u žurbi. Smrznuta piletina najbolji je izbor za teryijaki piletinu i slične varijante. Zbog blagog okusa mesa, soja sos, med, đumbir ili pak kikiriki na divan će je način podići, a poslužite li je uz rižu, u kompletnom obroku možete uživati za samo pola sata.
 

Nove kombinacije... Svi su ludi za teriyaki piletinom!

 

Tortilje s piletinom možda zvuče komplicirano, no odmrznete li ga na vrijeme, pileće meso odlično će i brzo biti ukomponirano u fino punjenje. Pirjajte luk, dodajte meso, a zatim i kukuruz i grah. Pomiješajte, dobro začinite pa zarolajte. Jednostavnije ne može!

 

Danas kuhamo! Od A do Ž: Tortilje koje uspiju baš uvijek
 

Istočnjačke okuse na najjednostavniji ćete način prizvati divnim pilećim curryjem. Piletina, mješavina mirisnih začina i kokosovo mlijeko u taj će čas završiti na tanjuru kao nevjerojatno ukusan umak uz jednostavnu rižu.


 

Posjeti Gastro.hr