Špajza 8415 prikaza 04. travnja 2017.

Nove ideje: Za nijansu bolje pileće pohano meso!

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Piletini dodajte sastojke o kojima možda niste ni razmišljali i pretvorite je u najslasnije zalogaje koje možete zamisliti

Piletina, malo brašna, umućeno jaje i krušne mrvice - recept za pohanje je spreman. S ovakvim je jednostavnim jelom teško pogriješiti no ono ipak ima tendenciju postati pomalo dosadno, neprimjereno za ništa drugo osim brzog obiteljskog ručka.

Ipak, ubacite li u kombinaciju neke nove sastojke, ono može postati daleko bogatije i ukusnije. Inspirirajte se našim prijedlozima pa isprobajte kakve to okuse skriva novo ruho pohane piletine.
 

 | Author: Stockfood Stockfood

Odlične arome piletine dobit ćete umiješate li žličicu senfa u umućena jaja ili pak premažete li samo meso s malo senfa. Dat će na bogatijim okusima i u svakom slučaju piletinu učiniti posve drugačijim, raskošnijim mesom. Osim senfa, dodati možete još i med za slatko slane okuse.

Krušne mrvice i dodaci poput limunove korice ili parmezana izvrstan su i jednostavan način za začinjavanje obične pohane piletine. Osim ovih dodataka, mrvicama možete dodati i sastojke poput orašastih plodova. S piletinom će se izvrsno složiti upravo bademi, a želite li dodatno začiniti stvar, ubacite i žličicu svježih začina.

Češnjak i peršin sjajan su spoj koji će podići čitavu kombinaciju, a takva piletina najbolje će se složiti uz hladan umak od jogurta i začinskog bilja.

Želite li pokazati svoju odvažniju stranu, okrenite se posve neočekivanim mrvicama od čipsa ili tortilja čipsa. Birajte one s okusom pa ih ubacite u blender, dobro usitnite i u te mrvice uvaljajte piletinu. Užitak zagarantiran!
 

Pohana piletina | Author: Thinkstock Thinkstock

Priču možete preokrenuti tako da krušne mrvice u potpunosti zamijenite kuhanom quinoom, a zatim sve ubacite na pečenje u pećnicu umjesto na vruće ulje. Pečenje u pećnici ujedno je i zdravija varijanta koje će vaše meso ostaviti nešto drugačijih, ali također vrlo finih aroma.

Pohanu piletinu poslužite uz umake, u domaćim pecivima ili pak na slanim waflima. Pripremite nešto svježeg povrća i gozba može početi!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.