Špajza 02. lipnja 2024.

TAJNA OKUSA Za nijansu bolje pileće pohano meso!

Pohana piletina
Pohana piletina uz dodatak raznih začina, senfa, meda... postaje puno bolje i zanimljivije jelo
foto: Getty Images
Piletini dodaj sastojke koji će je obogatiti okusom i teksturom. Nakon toga više ti nitko neće prigovoriti da su tvoji pohanci - dosadni

Piletina, malo brašna, umućeno jaje i krušne mrvice - recept za pohanje je spreman. S ovakvim je jednostavnim jelom teško pogriješiti, no ono ipak ima tendenciju postati pomalo dosadno, neprimjereno za ništa drugo osim brzog obiteljskog ručka.

Ipak, ubaciš li u smjesu za pohanje neke nove sastojke, ovo jelo može postati daleko bogatije i ukusnije. Inspiriraj se našim prijedlozima i isprobaj kakve to okuse skriva novo ruho pohane piletine.

 | Author: Stockfood Hrskava pohana piletina foto: Stockfood

Odlične arome piletine dobit ćeš umiješaš li žličicu senfa u umućena jaja ili pak premažete li samo meso s malo senfa. Dat će na bogatijim okusima i u svakom slučaju piletinu učiniti puno raskošnijom. Osim senfa, dodati možeš i med za slatko slane okuse.

Krušne mrvice i dodaci poput limunove korice ili parmezana izvrstan su i jednostavan način za začinjavanje obične pohane piletine. Osim ovih dodataka, mrvicama možeš dodati i sastojke poput orašastih plodova. S piletinom će se izvrsno složiti upravo bademi, a želiš li dodatno začiniti stvar, ubacite i žličicu svježih začina.

riža, japan, katsu piletina Možda vas zanima... Slasna katsu piletina - neodoljivi azijski pohanci Recepti

Češnjak i peršin sjajan su spoj koji će podići čitavu kombinaciju, a takva piletina najbolje će se složiti uz hladan umak od jogurta i začinskog bilja.

A želiš li pokazati svoju odvažniju stranu, okreni se posve neočekivanim mrvicama od čipsa ili tortilja čipsa. Biraj one s okusom pa ih ubaci u blender, dobro usitni i u te mrvice uvaljaj piletinu. Užitak je zagarantiran!

Pohana piletina | Author: Thinkstock Pohana piletina foto: Thinkstock

Priču možeš preokrenuti tako da krušne mrvice u potpunosti zamijeniš kuhanom kvinojom, a zatim sve ubaciš u pećnicu umjesto u vruće ulje. Pečenje u pećnici ujedno je i zdravija varijanta koja će mesu dati nešto drugačije, ali također vrlo fine arome.

Pohanu piletinu posluži uz umake, u domaćim pecivima ili pak na slanim vaflima. Pripremite nešto svježeg povrća i gozba može početi!

Pohanci Možda vas zanima... U čemu je tajna najfinijeg pohanja? Recepti Možda vas zanima... Hrskavi pohanci: kako najbolje pripremiti piletinu, a kako svinjetinu Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.