Špajza 11. kolovoza 2017.

Kako smo smrznutu piletinu pretvorili u fantastična jela

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzinski ručak na nevjerojatno lagan način možete pripremiti već pomoću komada smrznute piletine i tek nešto začina. Donosimo sjajne ideje za još ukusnije tanjure!

Jednostavno meso kao što je piletina nakon odmrzavanja neće tražiti previše pažnje. Važno je odmrznuti ga na pravilan način - vađenjem iz zamrzivača navečer, spremanjem u hladnjak da bi meso do jutra otpustilo ili pak ostavljanjem na sobnoj temperaturi do željene temperature.

Piletinu možete odmrznuti i u mikrovalnoj pećnici no važno je pripaziti na vrijeme kako se meso za vrijeme odmravanja ne bi počelo kuhati. 
 

piletina  | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kada je meso jednom odmrznuto, bacite se na pripremu fantastičnih jela. Želite li ubrzati čitav proces, okrenite se brzinskim varijantama kao što je pohana piletina s malim zaokretima poput dodatka češnjaka u prahu, sira ili pak začinskog bilja. 
 

Pohana piletina Možda vas zanima... Nove ideje: Za nijansu bolje pileće pohano meso! Špajza
 

Dobra ideja bit će i jednostavne smjese od jaja, brašna i dodataka koje možete smućkati u nekoliko minuta, a vašem mesu dat će divan ogrtač i učiniti ga savršenim dodatkom svakom sendviču ili brzinskom ručku.
 

Pohana piletina Možda vas zanima... Novi vidici: Mala škola pohanja Špajza
 

Ubacivanje piletine u pećnicu nikada nije bilo lakše. Premažite je začinskim biljem, dodajte dovoljno maslaca i malo vina pa sve zajedno dobro začinite. Ubacite u pećnicu i zapecite do hrskavosti. Brže ne može! Ovakav način pripreme od vas će tražiti povrtne priloge poput pečenog krumpira ili pak pirjanog povrća.
 

piletina | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Kineska kuhinja odličan je odabir za pripremu ručka u žurbi. Smrznuta piletina najbolji je izbor za teryijaki piletinu i slične varijante. Zbog blagog okusa mesa, soja sos, med, đumbir ili pak kikiriki na divan će je način podići, a poslužite li je uz rižu, u kompletnom obroku možete uživati za samo pola sata.
 

Možda vas zanima... Svi su ludi za teriyaki piletinom! Recepti

 

Tortilje s piletinom možda zvuče komplicirano, no odmrznete li ga na vrijeme, pileće meso odlično će i brzo biti ukomponirano u fino punjenje. Pirjajte luk, dodajte meso, a zatim i kukuruz i grah. Pomiješajte, dobro začinite pa zarolajte. Jednostavnije ne može!

 

Možda vas zanima... Od A do Ž: Tortilje koje uspiju baš uvijek Recepti
 

Istočnjačke okuse na najjednostavniji ćete način prizvati divnim pilećim curryjem. Piletina, mješavina mirisnih začina i kokosovo mlijeko u taj će čas završiti na tanjuru kao nevjerojatno ukusan umak uz jednostavnu rižu.


 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.