Aromatizirana sol kreativan je blagdanski poklon

Thinkstock
Set staklenki s aromatiziranom soli zasigurno će razveseliti tvoje gastro prijatelje.
Vidi originalni članak

Ovaj poklon možda jest neuobičajen, ali ćeš nakon sezone darivanja ostati zapamćena kao pažljiva i kreativna prijateljica. 

Danas ti donosimo dva jednostavna recepta, a na tebi je da osmisliš kako ćeš ih zapakirati i što ćeš napisati na blagdansku čestitku.

 

Intervju Harissa – začinska oaza dobrih mirisa i okusa

 

Sol  s češnjakom

Sastojci:

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Češnjak prelij maslinovim uljem i zapakiraj u papir za pečenje. Peci 30-40 minuta, sve dok ne omekša.
  2. Kad se ohladi, istisni zapečeni češnjak i pomiješaj ga sa soli.
  3. Kad se sve dobro sjedini, rasporedi je na papir za pečenje i suši u pećnici pola sata na 100 stupnjeva.
  4. Kad se ohladi, uz pomoć vilice razbij komade i zapakiraj u male staklenke. 

Sol s limunom

Sastojci:

Priprema:

  1. Naribaj koricu i pomiješaj sa soli. 
  2. Stavi mješavinu u dublju posudu za pečenje i prelij sokom jednog limuna.
  3. Zagrij pećnicu na 100 stupnjeva i suši sol 20-25 minuta.
  4. Uz pomoć vilice razbij komade soli i zapakiraj u male staklenke. 

Sretne blagadne želi ti tim missGASTRO! 

 

Posjeti Gastro.hr