gastro postao
Set staklenki s aromatiziranom soli zasigurno će razveseliti tvoje gastro prijatelje.
Ovaj poklon možda jest neuobičajen, ali ćeš nakon sezone darivanja ostati zapamćena kao pažljiva i kreativna prijateljica.
Danas ti donosimo dva jednostavna recepta, a na tebi je da osmisliš kako ćeš ih zapakirati i što ćeš napisati na blagdansku čestitku.
Sol s češnjakom
Sastojci:
- 1 češnjak
- 1 žlica maslinovog ulja
- 300 g soli
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Češnjak prelij maslinovim uljem i zapakiraj u papir za pečenje. Peci 30-40 minuta, sve dok ne omekša.
- Kad se ohladi, istisni zapečeni češnjak i pomiješaj ga sa soli.
- Kad se sve dobro sjedini, rasporedi je na papir za pečenje i suši u pećnici pola sata na 100 stupnjeva.
- Kad se ohladi, uz pomoć vilice razbij komade i zapakiraj u male staklenke.
Sol s limunom
Sastojci:
- 3 limuna
- 300 g soli
Priprema:
- Naribaj koricu i pomiješaj sa soli.
- Stavi mješavinu u dublju posudu za pečenje i prelij sokom jednog limuna.
- Zagrij pećnicu na 100 stupnjeva i suši sol 20-25 minuta.
- Uz pomoć vilice razbij komade soli i zapakiraj u male staklenke.
Sretne blagadne želi ti tim missGASTRO!