Špajza Adventski kalendar 10. prosinca 2019.

Aromatizirana sol kreativan je blagdanski poklon

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Set staklenki s aromatiziranom soli zasigurno će razveseliti tvoje gastro prijatelje.

Ovaj poklon možda jest neuobičajen, ali ćeš nakon sezone darivanja ostati zapamćena kao pažljiva i kreativna prijateljica. 

Danas ti donosimo dva jednostavna recepta, a na tebi je da osmisliš kako ćeš ih zapakirati i što ćeš napisati na blagdansku čestitku.

 

Možda vas zanima... Harissa – začinska oaza dobrih mirisa i okusa Špajza

 

Sol  s češnjakom

Sastojci:

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Češnjak prelij maslinovim uljem i zapakiraj u papir za pečenje. Peci 30-40 minuta, sve dok ne omekša.
  2. Kad se ohladi, istisni zapečeni češnjak i pomiješaj ga sa soli.
  3. Kad se sve dobro sjedini, rasporedi je na papir za pečenje i suši u pećnici pola sata na 100 stupnjeva.
  4. Kad se ohladi, uz pomoć vilice razbij komade i zapakiraj u male staklenke. 

 | Author: Stockfood Stockfood

Sol s limunom

Sastojci:

Priprema:

  1. Naribaj koricu i pomiješaj sa soli. 
  2. Stavi mješavinu u dublju posudu za pečenje i prelij sokom jednog limuna.
  3. Zagrij pećnicu na 100 stupnjeva i suši sol 20-25 minuta.
  4. Uz pomoć vilice razbij komade soli i zapakiraj u male staklenke. 

Sretne blagadne želi ti tim missGASTRO! 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.