Pohana piletina na pet drugačijih načina - imamo i recepte!

Getty Images Pohana piletina uz dodatak raznih začina, senfa, meda... postaje puno bolje i zanimljivije jelo
Pohanu piletinu baš nikada ne odbijamo te smo vam zato pripremili pet sjajnih recepata za pohanje na drugačiji način, još hrskaviji i slasniji.
Vidi originalni članak

Uvaljajte je u omiljene grickalice, dodajte joj začine po želji, a u igru možete ubaciti čak i čvarke. Inspirirajte se našim receptima i, osim u krušne i panko mrvice ili cornflakes, meso obucite u sasvim novo ruho.

 

kako i što Skupili smo sve tehnike pohanja na jednom mjestu

 

Jednostavan trik koji uvijek pali jest dodatak ribanog parmezana u krušne mrvice. Oduzet će vam svega nekoliko sekundi, a vaši će hrskavi zalogaji poprimiti bolje, raskošnije okuse. 

 

Slasno i jednostavno Piletina u hrskavom omotaču od parmezana

 

Ako još niste, svakako isprobajte i pohanje u pećnici. U nastavku pronađite recept za nešto drugačije pohanje koje uključuje tostiranje krušnih mrvica, a zatim i nekoliko žlica majoneze. Iako se možda čini pomalo neobičnim spojem, vjerujte, mekšu i ukusniju piletinu iz pećnice još niste isprobali.

 

snack iz snova Grickaj s užitkom hrskave pileće štapiće iz pećnice

 

Začini su uvijek odlična ideja kada su u pitanju mješavine za pohanje. Krušnim mrvicama dodajte čili, češnjak u granulama i sitno sjeckani peršin, dodajte sol i papar pa sve zajedno ubacite u vruće ulje ili pećnicu. Želite li piletinu pretvoriti u istočnjačku deliciju, odličan odabir bit će dodatak kumina, curryja i kurkume, a za mediteranske okuse u smjesu za pohanje dodajte bosiljak, origano, češnjak u granulama i peršin.

 

 

Mali trikovi Peršin, češnjak i čili za još finije pohano meso

 

Sjemenke će piletinu učiniti hrskavijom i zasitnijom, a poslužite li je uz kakav zdravi umak na bazi grčkog jogurta, uz guacamole ili humus, pohana piletina poprimit će posve novo značenje. Ne vjerujete? Isprobajte recept naše kolumnistice Tihane s bloga Strawberry Soup i razuvjerite se.

 

Strawberry Soup Piletina pohana u sjemenkama s umakom od avokada

 

Na kraju, umjesto u krušne mrvice, piletinu uvaljajte u usitnjene perece. Specifičan okus omiljenih grickalica od piletine će stvoriti idealnu poslasticu za tulume. Osim u perece, piletinu možete uvaljati i u usitnjeni čips, smoki od sira ili pak čvarke.

 

odličan snack Pileći zalogajčići u hrskavom omotaču od pereca

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr