5 domaćih jela kojih su se vatreni zasigurno zaželjeli

Gastro.hr
Ne kažemo da ruska hrana nije ukusna, no doma je ipak doma. Čobanac, pašticada, fritule i štrukle definitivni su naši favoriti za proslavu srebrnih medalja!
Vidi originalni članak

Naši reprezentativci dolaze s različitih strana Lijepe naše, pa smo stoga iz bakinih kuharica izvukli pet hrvatskih jela kojima će se naši srebrni momci zasigurno častiti po dolasku u Hrvatsku.

Omiljeni čobanac danas će se zasigurno kuhati diljem Slavonije. Sama pomisao na fine mirise domaćeg mesa i mljevene paprike već nam stvara zazubice.

 

najbolja ikad! Tradicionalna jela Slavonije i Zagorja

 

 

Tradicionalno Čobanac - najfiniji slavonski specijalitet iz kotlića

 

 

Osim čobanca, još nas jedno tradicionalno jelo svakog puta ponovno oduševi, a pripremiti ga možete danas, u čast našim reprezentativcima. Pašticada, zvijezda dalmatinske kuhinje, divno će se složiti s domaćim njokima, a ne zaboravite ni kruh za slasno toćanje. Osim junetine, donosimo vam recept i za nešto laganju pašticadu, onu od tune.

 

okusi tradicije PAŠTICADA: Omiljeno blagdansko jelo

jelo od ribe Nešto sasvim drugačije: Tuna kao pašticada

 


U morske bismo specijalitete svakako ubrojili i uvijek dobrodošao brudet. Svježa riba, palenta ili krumpir najbolji su recept za savršen slavljenički ponedjeljak.

 

Dalmatinski klasik Brudet - najbolji recepti za omiljeno riblje jelo

 

Za desert pak se okrenite fritulama, slasnim dalmatinskim okruglicama ili pravim domaćim zagorskim štruklima. Nadjev i umake birajte po samo svom ukusu i uživajte na najslasniji mogući način.

 

 

Za prste polizati! Može li bolje: Falše fritule s jogurtom

U 10 koraka do savršenih zagorskih štrukli

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr