Recepti 28. ožujka 2015.

Pašticada - dalmatinski klasik na naš način

Pašticada
Pixsell.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Pašticada je najpoznatije i najtradicionalnije jelo koje asocira na Dalmaciju, a u nastavku vam donosimo recept.

Gusta pašticada od junetine jelo je kojem se uvijek lijepo vratiti. Priprema će vam oduzeti nešto više vremena, no okusi koje donosi ovo jelo toga su definitivno vrijedni. Pašticadu poslužite uz domaće njoke, a ne zaboravite ni kruh za slasno toćanje.

 

Brudet Možda vas zanima... Brudet - najbolji recepti za omiljeno riblje jelo Recepti

 


Potrebno vam je:

  • 2 kg junetine
  • 200 g suhe slanine
  • 2 luka
  • 1 komad korijen peršina
  • 3 mrkve
  • 1 komad korijena celera
  • 2 režnja češnjaka
  • 20 g pasirane rajčice
  • 2 dl suncokretovog ulja
  • 5 suhih šljiva
  • 5 suhih smokava
  • 1 jabuka
  • 2 dl crnog vina
  • 2 žlica senfa
  • lovorov list
  • ružmarin
  • majčina dušica
  • papar
  • sol

Priprema:

  1. Meso zapecite. Izvadite ga pa na ulju na kojem se pržilo kratko popržite sjeckani luk, češnjak, mrkvu, peršin i celer.
  2. Vratite meso u posudu te pirjajte poklopljeno oko dva sata uz povremeno dolijevanje mješavine vode i vina.
  3. Kad je meso napola omekšalo, dodajte mu razmućenu rajčicu, šljive i smokve te jabuku narezanu na četvrtine.
  4. Pri kraju kuhanja umiješajte lovorov list, ružmarin, majčinu dušicu, sol i papar.
  5. Meso izvadite, narežite ga na ploške i stavite na zagrijani tanjur za posluživanje. Umak protisnite kroz sito, prokuhajte ga i prelijte preko mesa.

Dobar tek!

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Barbara Petrović
    merida 19:49 16. Kolovoz 2015.

    Fino...njoki su odličan prilog uz jela sa umakom.

  • Tapir 11:44 03. Travanj 2015.

    To nije pašticada.