Naši reprezentativci dolaze s različitih strana Lijepe naše, pa smo stoga iz bakinih kuharica izvukli pet hrvatskih jela kojima će se naši srebrni momci zasigurno častiti po dolasku u Hrvatsku.
Omiljeni čobanac danas će se zasigurno kuhati diljem Slavonije. Sama pomisao na fine mirise domaćeg mesa i mljevene paprike već nam stvara zazubice.
Osim čobanca, još nas jedno tradicionalno jelo svakog puta ponovno oduševi, a pripremiti ga možete danas, u čast našim reprezentativcima. Pašticada, zvijezda dalmatinske kuhinje, divno će se složiti s domaćim njokima, a ne zaboravite ni kruh za slasno toćanje. Osim junetine, donosimo vam recept i za nešto laganju pašticadu, onu od tune.
U morske bismo specijalitete svakako ubrojili i uvijek dobrodošao brudet. Svježa riba, palenta ili krumpir najbolji su recept za savršen slavljenički ponedjeljak.
Za desert pak se okrenite fritulama, slasnim dalmatinskim okruglicama ili pravim domaćim zagorskim štruklima. Nadjev i umake birajte po samo svom ukusu i uživajte na najslasniji mogući način.
Dobar tek!